Twitter-bedenker Jack Dorsey heeft op LeWeb09 zijn nieuwe mobiele betaalsysteem 'Square' voorgesteld, een toepassing waarbij je iPhone wordt omgetoverd in een creditkaartlezer.

Square kan min of meer vergeleken worden met de EasyPay-betaalterminals, die Steve Jobs en co. sinds kort in hun Apple Stores gebruiken. Daarbij lopen medewerkers rond met een iPod touch in een speciale hoes, waarmee ze producten kunnen scannen en kredietkaart-betalingen kunnen uitvoeren.

Bij Square is er sprake van een veel kleiner apparaatje, dat je kan inpluggen op elke iPhone in de headset-aansluiting. Wanneer je een kredietkaart door de kleine sweeper haalt, leest deze de gegevens en zet ze om in een audiosignaal. Vervolgens gaat de versleutelde data via Wifi of 3G naar de systemen van Square, waar de daadwerkelijke betaling plaatsvindt.

De persoon die betaalt, kan met zijn vinger een handtekening onder de betaling plaatsen, via het touch screen van de iPhone. Daarna krijgt hij via sms en mail een bevestiging dat de betaling is afgerond. Intussen loopt er een live beta in San Fransisco en NY, en vanaf maart gaat de betaalsdienst officieel van start in de VS. De hardware, dus het toestelletje dat je in de iPhone moet pluggen, zou gratis weggegeven worden. En uiteraard wordt er gewerkt aan apparaatjes voor Android en Nokia phones. "Per betaling via Square zal één cent naar het goede doel gaan", aldus nog de topman van Twitter, die bij de aanvang van LeWeb09 in Parijs een live demonstratie gaf van zijn nieuwe geesteskind.

Twitter-bedenker Jack Dorsey heeft op LeWeb09 zijn nieuwe mobiele betaalsysteem 'Square' voorgesteld, een toepassing waarbij je iPhone wordt omgetoverd in een creditkaartlezer. Square kan min of meer vergeleken worden met de EasyPay-betaalterminals, die Steve Jobs en co. sinds kort in hun Apple Stores gebruiken. Daarbij lopen medewerkers rond met een iPod touch in een speciale hoes, waarmee ze producten kunnen scannen en kredietkaart-betalingen kunnen uitvoeren. Bij Square is er sprake van een veel kleiner apparaatje, dat je kan inpluggen op elke iPhone in de headset-aansluiting. Wanneer je een kredietkaart door de kleine sweeper haalt, leest deze de gegevens en zet ze om in een audiosignaal. Vervolgens gaat de versleutelde data via Wifi of 3G naar de systemen van Square, waar de daadwerkelijke betaling plaatsvindt. De persoon die betaalt, kan met zijn vinger een handtekening onder de betaling plaatsen, via het touch screen van de iPhone. Daarna krijgt hij via sms en mail een bevestiging dat de betaling is afgerond. Intussen loopt er een live beta in San Fransisco en NY, en vanaf maart gaat de betaalsdienst officieel van start in de VS. De hardware, dus het toestelletje dat je in de iPhone moet pluggen, zou gratis weggegeven worden. En uiteraard wordt er gewerkt aan apparaatjes voor Android en Nokia phones. "Per betaling via Square zal één cent naar het goede doel gaan", aldus nog de topman van Twitter, die bij de aanvang van LeWeb09 in Parijs een live demonstratie gaf van zijn nieuwe geesteskind.