Sinds 1975 moeten Marokkaanse inwoners van ouder dan achttien jaar hun vingerafdrukken laten nemen. Die gegevens worden sinds 2008 gedigitaliseerd en zijn sindsdien toegankelijk voor de veiligheidsdiensten door middel van de identiteitskaart.

Tijdens een werkbezoek aan de Direction des Systèmes d'Information de Télécommunication et d'identification (DSITI), stelde minister Jambon dat de technologie in ons land voorhanden is, maar dat het debat nog open is. "Ik denk dat we kunnen evolueren in deze discussie. Ik ga de Privacycommissie vragen onder welke omstandigheden we dat systeem kunnen invoeren", legt Jambon uit.

Binnen de regering is de kwestie al aangehaald en wordt erover gediscussieerd. Volgens premier Charles Michel moet de visie van het ontwerp genuanceerd zijn. Zo moeten er garanties worden ingebouwd om elk misbruik te vermijden. (Belga/WK)

Sinds 1975 moeten Marokkaanse inwoners van ouder dan achttien jaar hun vingerafdrukken laten nemen. Die gegevens worden sinds 2008 gedigitaliseerd en zijn sindsdien toegankelijk voor de veiligheidsdiensten door middel van de identiteitskaart. Tijdens een werkbezoek aan de Direction des Systèmes d'Information de Télécommunication et d'identification (DSITI), stelde minister Jambon dat de technologie in ons land voorhanden is, maar dat het debat nog open is. "Ik denk dat we kunnen evolueren in deze discussie. Ik ga de Privacycommissie vragen onder welke omstandigheden we dat systeem kunnen invoeren", legt Jambon uit. Binnen de regering is de kwestie al aangehaald en wordt erover gediscussieerd. Volgens premier Charles Michel moet de visie van het ontwerp genuanceerd zijn. Zo moeten er garanties worden ingebouwd om elk misbruik te vermijden. (Belga/WK)