Jan Callewaert legt zijn CEO-functie neer bij Option. De oprichter van het bedrijf wordt opgevolgd door Frank Deschuytere.

Callewaert richtte option op in 1986 en was sindsdien ceo van het bedrijf. Met onmiddellijke ingang zet hij nu een stap opzij ten voordele van Deschuytere die tot voor kort ceo van Xeikon was. Wel blijft Callewaert actief binnen het bedrijf en blijft hij uitvoerend voorzitter.

Frank Deschuytere moet Option succesvoller maken in de groeiende M2M markt. Hij begon zijn carrièrre bij Agfa-Gevaert in 1989, in 1999 verhuisde hij naar Xeikon om een jaar later naar OTN Systems over te stappen waar hij VP R&D en Service werd. In 2013 keerde hij terug naar Xeikon als ceo waar hij tot september aanbleef.

Het is de bedoeling dat Deschuytere zich zal focussen op het dagelijks management terwijl Callewaert de overkoepelde strategische koers voor zijn rekening samen met investor relations. Daarnaast zal hij zijn netwerk van spelers en partners aanspreken.

Callewaert investeerde dit jaar nog een flink bedrag in Option. De draadloze specialist haalde in maart negen miljoen euro op, waarvan vijf miljoen van de oprichter zelf.

Jan Callewaert legt zijn CEO-functie neer bij Option. De oprichter van het bedrijf wordt opgevolgd door Frank Deschuytere. Callewaert richtte option op in 1986 en was sindsdien ceo van het bedrijf. Met onmiddellijke ingang zet hij nu een stap opzij ten voordele van Deschuytere die tot voor kort ceo van Xeikon was. Wel blijft Callewaert actief binnen het bedrijf en blijft hij uitvoerend voorzitter. Frank Deschuytere moet Option succesvoller maken in de groeiende M2M markt. Hij begon zijn carrièrre bij Agfa-Gevaert in 1989, in 1999 verhuisde hij naar Xeikon om een jaar later naar OTN Systems over te stappen waar hij VP R&D en Service werd. In 2013 keerde hij terug naar Xeikon als ceo waar hij tot september aanbleef. Het is de bedoeling dat Deschuytere zich zal focussen op het dagelijks management terwijl Callewaert de overkoepelde strategische koers voor zijn rekening samen met investor relations. Daarnaast zal hij zijn netwerk van spelers en partners aanspreken. Callewaert investeerde dit jaar nog een flink bedrag in Option. De draadloze specialist haalde in maart negen miljoen euro op, waarvan vijf miljoen van de oprichter zelf.