Onder het oog van 1000 gasten op het gala van de 'Data News Awards for Excellence' heeft de redactie van Data News de prestigieuze award van 'ICT Personality of the Year' uitgereikt aan Jan Valcke.

Valcke (56) is de coo en president van het Belgisch-Amerikaanse securitybedrijf Vasco Data Systems. Vasco is bij het grote publiek vooral bekend van de veelgebruikte Digipass, waarmee talloze banken hun internetbankingdienst beveiligen.

Data News beschouwt deze 'lifetime achievement award' als een bekroning voor de ondernemer Jan Valcke en de mooie carrière die hij de voorbije 30 jaar heeft uitgebouwd. Valcke treedt zo in de voetsporen van grote namen als Jo Cornu, Alain Wirtz, Pierre De Muelenaere en Robert Calliau.

De Data News Awards for Excellence zijn de Oscars van de Belgische it-sector. Niet alleen wil de Data News-redactie er een opmerkelijke ict-persoonlijkheid in bloemen zetten, er worden ook 12 awards uitgereikt aan ict-leveranciers. Niet de producten dus, maar de ict-ondernemingen zelf worden voor het voetlicht geplaatst. Innovatie, naambekendheid, impact op de markt, werkgelegenheid, marktaandeel en lokale verankering spelen een belangrijke rol.

De 'longlist' van de bedrijven in elke categorie werd opgesteld door de redactie in samenspraak met de vakjury, die zoals elk jaar vooral bestaat uit cio's, it-managers en voorzitters van gebruikersverenigingen. In februari bepaalden ruim 2.000 lezers via een online voting de top 3 van de genomineerden. Die soms verrassende trio's werden begin maart gepubliceerd. De jury moest de knopen doorhakken.

De winnaars, in willekeurige volgorde:

- Hardware Company of the Year: Cisco, runners-up: Dell en HP
- Storage Company of the Year: EMC, runners-up: HP en Netapp
- Security Company of the Year: Symantec, runners-up: IBM en Intel
- Software Company of the Year: Microsoft, runners-up: Oracle en SAP
- Consultancy Company of the Year: Gartner, runners-up: CapGemini en Accenture
- System Integrator of the Year: RealDolmen, runners-up CSC en Trasys
- Outsourcing Company of the Year: Tata Consultancy Services, runners-up: Econocom en Getronics
- Networking Integrator of the Year: Dimension Data, runners-up: Belgacom en Siemens Enterprise
- Telecom Services Company of the Year: Belgacom, runners-up: Mobistar en Telenet
- Innovative Company of the Year: Apple, runners-up: Microsoft en Google
- Belgian Company of the Year: Barco, runners-up: Iris en RealDolmen
- Belgian Start-up of the Year: Knowledge Plaza, runners-up: World of Gaming en Luma International

Onder het oog van 1000 gasten op het gala van de 'Data News Awards for Excellence' heeft de redactie van Data News de prestigieuze award van 'ICT Personality of the Year' uitgereikt aan Jan Valcke. Valcke (56) is de coo en president van het Belgisch-Amerikaanse securitybedrijf Vasco Data Systems. Vasco is bij het grote publiek vooral bekend van de veelgebruikte Digipass, waarmee talloze banken hun internetbankingdienst beveiligen. Data News beschouwt deze 'lifetime achievement award' als een bekroning voor de ondernemer Jan Valcke en de mooie carrière die hij de voorbije 30 jaar heeft uitgebouwd. Valcke treedt zo in de voetsporen van grote namen als Jo Cornu, Alain Wirtz, Pierre De Muelenaere en Robert Calliau. De Data News Awards for Excellence zijn de Oscars van de Belgische it-sector. Niet alleen wil de Data News-redactie er een opmerkelijke ict-persoonlijkheid in bloemen zetten, er worden ook 12 awards uitgereikt aan ict-leveranciers. Niet de producten dus, maar de ict-ondernemingen zelf worden voor het voetlicht geplaatst. Innovatie, naambekendheid, impact op de markt, werkgelegenheid, marktaandeel en lokale verankering spelen een belangrijke rol. De 'longlist' van de bedrijven in elke categorie werd opgesteld door de redactie in samenspraak met de vakjury, die zoals elk jaar vooral bestaat uit cio's, it-managers en voorzitters van gebruikersverenigingen. In februari bepaalden ruim 2.000 lezers via een online voting de top 3 van de genomineerden. Die soms verrassende trio's werden begin maart gepubliceerd. De jury moest de knopen doorhakken. De winnaars, in willekeurige volgorde: - Hardware Company of the Year: Cisco, runners-up: Dell en HP - Storage Company of the Year: EMC, runners-up: HP en Netapp - Security Company of the Year: Symantec, runners-up: IBM en Intel - Software Company of the Year: Microsoft, runners-up: Oracle en SAP - Consultancy Company of the Year: Gartner, runners-up: CapGemini en Accenture - System Integrator of the Year: RealDolmen, runners-up CSC en Trasys - Outsourcing Company of the Year: Tata Consultancy Services, runners-up: Econocom en Getronics - Networking Integrator of the Year: Dimension Data, runners-up: Belgacom en Siemens Enterprise - Telecom Services Company of the Year: Belgacom, runners-up: Mobistar en Telenet - Innovative Company of the Year: Apple, runners-up: Microsoft en Google - Belgian Company of the Year: Barco, runners-up: Iris en RealDolmen - Belgian Start-up of the Year: Knowledge Plaza, runners-up: World of Gaming en Luma International