Japan heeft volgens cijfers van Nissan 40.000 elektrische oplaadpunten en 34.000 benzinestations. Al is niet iedereen het eens met de manier van tellen, omdat het autobedrijf ook oplaadpunten aan huis meetelt. Nissan doet dit vanwege de opkomende deeleconomie - het bedrijf denkt dat mensen in de toekomst hun laadpunt zullen delen, zoals mensen nu hun huis delen via Airbnb.

Japan loopt ver voorop ten opzichte van een land als de Verenigde Staten. Daar zijn slechts 9.000 elektrische oplaadpunten in verhouding tot 114.500 benzinestations. In Japan kan je er met een elektrische wagen bovendien op vertrouwen dat je binnen de radius van je elektrische wagen tot een volgend oplaadpunt geraakt. Daarom is het geen probleem om elektrisch te rijden, in de VS is dit zeker nog niet het geval.

Infographic: Japan Has More Electric Car Charging Points Than Gas Stations | Statista
Japan heeft volgens cijfers van Nissan 40.000 elektrische oplaadpunten en 34.000 benzinestations. Al is niet iedereen het eens met de manier van tellen, omdat het autobedrijf ook oplaadpunten aan huis meetelt. Nissan doet dit vanwege de opkomende deeleconomie - het bedrijf denkt dat mensen in de toekomst hun laadpunt zullen delen, zoals mensen nu hun huis delen via Airbnb.Japan loopt ver voorop ten opzichte van een land als de Verenigde Staten. Daar zijn slechts 9.000 elektrische oplaadpunten in verhouding tot 114.500 benzinestations. In Japan kan je er met een elektrische wagen bovendien op vertrouwen dat je binnen de radius van je elektrische wagen tot een volgend oplaadpunt geraakt. Daarom is het geen probleem om elektrisch te rijden, in de VS is dit zeker nog niet het geval.