De Digno, zoals het toestel heet, kan tegen schokken, stof, water en zeep. "We gebruiken smartphones op steeds meer plaatsen en sms'en en bellen er al lang niet meer alleen mee", klinkt het in een persbericht. "We gebruiken hem ook om recepten te checken en buiten, daarom hebben we een smartphone gemaakt die altijd goed schoon te maken is."

Er zijn al smartphones op de markt die waterdicht zijn, maar die kunnen niet tegen zeep. Door zeep krijgt water een andere dichtheid, waardoor het lastiger is om een smartphone hiervoor te beschermen. "De telefoon is ook in bad te gebruiken, omdat hij ook tegen heet water kan en het scherm goed te besturen is met natte handen", klinkt het nog.

Het toestel heeft een 5 inch display, 2GB RAM en 16GB opslag. De opslag is uit te breiden via microSD. Op de voorkant zit een 2-megapixel camera en op de achterkant is hij voorzien van 13 megapixels.

Het toestel is vooralsnog alleen in Japan verkrijgbaar.

(WK)

De Digno, zoals het toestel heet, kan tegen schokken, stof, water en zeep. "We gebruiken smartphones op steeds meer plaatsen en sms'en en bellen er al lang niet meer alleen mee", klinkt het in een persbericht. "We gebruiken hem ook om recepten te checken en buiten, daarom hebben we een smartphone gemaakt die altijd goed schoon te maken is."Er zijn al smartphones op de markt die waterdicht zijn, maar die kunnen niet tegen zeep. Door zeep krijgt water een andere dichtheid, waardoor het lastiger is om een smartphone hiervoor te beschermen. "De telefoon is ook in bad te gebruiken, omdat hij ook tegen heet water kan en het scherm goed te besturen is met natte handen", klinkt het nog.Het toestel heeft een 5 inch display, 2GB RAM en 16GB opslag. De opslag is uit te breiden via microSD. Op de voorkant zit een 2-megapixel camera en op de achterkant is hij voorzien van 13 megapixels.Het toestel is vooralsnog alleen in Japan verkrijgbaar. (WK)