Inmiddels is het systeem getest in een leeg Ecopa-stadion in de Japanse provincie Shizuoka. Tussen de rijen lege stoeltjes werden 58 luidsprekers geplaatst. Het is zelfs mogelijk te kiezen aan welke kant van het speelveld het geluid klinkt, bijvoorbeeld achter het doel van de tegenstander.

De Japanse professionele honkbalcompetitie moet op 19 juli weer beginnen, de voetbalcompetitie in de J-League moet enkele weken later volgen. Toeschouwers zijn vanwege de coronacrisis vooralsnog niet welkom. 'Toen ik mijn ogen sloot, voelde het of de fans gewoon bij me in het stadion zaten', zei een official die aanwezig was bij het testen van de app.

Inmiddels is het systeem getest in een leeg Ecopa-stadion in de Japanse provincie Shizuoka. Tussen de rijen lege stoeltjes werden 58 luidsprekers geplaatst. Het is zelfs mogelijk te kiezen aan welke kant van het speelveld het geluid klinkt, bijvoorbeeld achter het doel van de tegenstander.De Japanse professionele honkbalcompetitie moet op 19 juli weer beginnen, de voetbalcompetitie in de J-League moet enkele weken later volgen. Toeschouwers zijn vanwege de coronacrisis vooralsnog niet welkom. 'Toen ik mijn ogen sloot, voelde het of de fans gewoon bij me in het stadion zaten', zei een official die aanwezig was bij het testen van de app.