De excentrieke Japanner was de eerste ruimtevaarttoerist die een zitje reserveerde aan boord van de Starship van SpaceX. Hij is nu van plan om ook acht andere burgers mee te nemen naar de reis rond de maan, zo heeft hij aangekondigd in een video. Mensen van over heel de wereld kunnen zich tot 14 maart kandidaat stellen. Maezawa zal vervolgens acht personen uitkiezen. De reis rond de maan zal gratis zijn voor hen, want Maezawa betaalt alle tickets.

Missie dearMoon

De kandidaten voor de missie dearMoon moeten aan twee voorwaarden voldoen. Ze moeten bereid zijn 'de grenzen te verleggen' en ook bereid zijn om hun medereizigers te helpen bij datzelfde proces. 'De ruimte ingaan, kan je iets doen dat nog groter is?', vraagt Maezawa. In totaal zullen tien tot twaalf mensen deelnemen aan het eerste toeristische uitje rond de maan. De reis zou een kleine week duren.

De Japanner maakte meer dan twee jaar geleden bekend dat hij met SpaceX rond de maan zou vliegen. In eerste instantie was hij op zoek naar artiesten om hem te vergezellen. Maar hij zegt dat hij de selectiecriteria heeft uitgebreid, nadat hij zich realiseerde dat 'iedereen die iets creatiefs doet een artiest kan worden genoemd'.

De excentrieke Japanner was de eerste ruimtevaarttoerist die een zitje reserveerde aan boord van de Starship van SpaceX. Hij is nu van plan om ook acht andere burgers mee te nemen naar de reis rond de maan, zo heeft hij aangekondigd in een video. Mensen van over heel de wereld kunnen zich tot 14 maart kandidaat stellen. Maezawa zal vervolgens acht personen uitkiezen. De reis rond de maan zal gratis zijn voor hen, want Maezawa betaalt alle tickets.De kandidaten voor de missie dearMoon moeten aan twee voorwaarden voldoen. Ze moeten bereid zijn 'de grenzen te verleggen' en ook bereid zijn om hun medereizigers te helpen bij datzelfde proces. 'De ruimte ingaan, kan je iets doen dat nog groter is?', vraagt Maezawa. In totaal zullen tien tot twaalf mensen deelnemen aan het eerste toeristische uitje rond de maan. De reis zou een kleine week duren.De Japanner maakte meer dan twee jaar geleden bekend dat hij met SpaceX rond de maan zou vliegen. In eerste instantie was hij op zoek naar artiesten om hem te vergezellen. Maar hij zegt dat hij de selectiecriteria heeft uitgebreid, nadat hij zich realiseerde dat 'iedereen die iets creatiefs doet een artiest kan worden genoemd'.