De Japanse mobiele operator Softbank legt 20 miljard dollar op tafel voor een aandeel van 70 procent in het Amerikaanse Sprint Nextel.

Softbank is Japans derde grootste mobiele operator. Het bedrijf is actief op zoek naar business buiten de tanende lokale Japanse markt. Daarom heeft Softbank nu 20 miljard dollar veil voor een meerderheidsaandeel van 70 procent in het Amerikaanse Sprint Nextel, zo melden CNBC en persagentschap Bloomberg. Softbank zal voor 12 miljard dollar bestaande Sprint-aandelen kopen en voor 8 miljard dollar nieuw uitgegeven aandelen. Het zou zo de grootste buitenlandse overname zijn door een Japans bedrijf sinds het jaar 2000.

Sprint Nextel heeft het al jaren moeilijk. Vijf jaar geleden betaalde Sprint 36 miljard dollar voor Nextel. Sindsdien verloor de firma al 7,7 miljoen abonnees, na integratieproblemen en klachten over de netwerkkwaliteit. De opportuniteiten - zo klinkt het ook in Japan - liggen bij het gloednieuwe LTE-netwerk dat Sprint aan het uitrollen is. Zowel Softbank als Sprint rekenen voorts erg op het succes van de Apple iPhone, die ze beide in diverse formules aanbieden.

De Japanse mobiele operator Softbank legt 20 miljard dollar op tafel voor een aandeel van 70 procent in het Amerikaanse Sprint Nextel. Softbank is Japans derde grootste mobiele operator. Het bedrijf is actief op zoek naar business buiten de tanende lokale Japanse markt. Daarom heeft Softbank nu 20 miljard dollar veil voor een meerderheidsaandeel van 70 procent in het Amerikaanse Sprint Nextel, zo melden CNBC en persagentschap Bloomberg. Softbank zal voor 12 miljard dollar bestaande Sprint-aandelen kopen en voor 8 miljard dollar nieuw uitgegeven aandelen. Het zou zo de grootste buitenlandse overname zijn door een Japans bedrijf sinds het jaar 2000. Sprint Nextel heeft het al jaren moeilijk. Vijf jaar geleden betaalde Sprint 36 miljard dollar voor Nextel. Sindsdien verloor de firma al 7,7 miljoen abonnees, na integratieproblemen en klachten over de netwerkkwaliteit. De opportuniteiten - zo klinkt het ook in Japan - liggen bij het gloednieuwe LTE-netwerk dat Sprint aan het uitrollen is. Zowel Softbank als Sprint rekenen voorts erg op het succes van de Apple iPhone, die ze beide in diverse formules aanbieden.