De Minerva-II2 capsule werd op ongeveer een kilometer van het oppervlak van de asteroïde ingezet. Het zal Ryugu de komende vijf dagen acht keer omwentelen en de rover vervolgens op het oppervlak neerlaten, stelt het Japanse ruimtevaartbureau Jaxa.

Met de Hayabusa-2 missie wil het ruimtevaartbureau meer te weten komen over de oorsprong van het leven en het zonnestelsel. De Hayabusa-2 verzamelde al stalen van onder het oppervlak van een asteroïde, wat nog nooit eerder gedaan werd. Het ruimtetuig werd in december 2014 gelanceerd van het Tanegashima-ruimtevaartcentrum in Zuid-Japan, en wordt eind 2020 terug op aarde verwacht met stalen. De eerste landing op Ryugu gebeurde in februari. Toen werden stalen van het oppervlak alleen verzameld.

De Minerva-II2 capsule werd op ongeveer een kilometer van het oppervlak van de asteroïde ingezet. Het zal Ryugu de komende vijf dagen acht keer omwentelen en de rover vervolgens op het oppervlak neerlaten, stelt het Japanse ruimtevaartbureau Jaxa.Met de Hayabusa-2 missie wil het ruimtevaartbureau meer te weten komen over de oorsprong van het leven en het zonnestelsel. De Hayabusa-2 verzamelde al stalen van onder het oppervlak van een asteroïde, wat nog nooit eerder gedaan werd. Het ruimtetuig werd in december 2014 gelanceerd van het Tanegashima-ruimtevaartcentrum in Zuid-Japan, en wordt eind 2020 terug op aarde verwacht met stalen. De eerste landing op Ryugu gebeurde in februari. Toen werden stalen van het oppervlak alleen verzameld.