De 42-jarige miljardair was in Los Angeles aanwezig toen aan het publiek bekend werd gemaakt wie de eerste particuliere ruimtereiziger wordt. "Eindelijk kan ik u vertellen dat ik uitgekozen ben om naar de maan te vliegen", zei Maezawa, die rijk werd met de verkoop van kledij op internet. Hij richtte onder meer de online modewinkel ZOZO op en houdt zich nu vooral bezig met het verzamelen van kunst.

Maezawa zei dat het zijn levenslange droom was om de ruimte in te gaan. Alleen al het denken aan de reis doet zijn hart sneller kloppen, zei hij. "Sinds ik kind ben, hou ik van de maan."

"Hij is de moedigste mens, degene die het het meeste wil en de grootste avonturier", zei Musk. De Japanner betaalt "zeer veel geld" voor de reis, maar een precies bedrag wilden noch Musk noch Maezawa kwijt.

Kunst

Maezawa zal niet alleen vliegen, maar zes tot acht kunstenaars uit de hele wereld meenemen, die niets moeten betalen. Ze moeten inspiratie opdoen voor een kunstproject. Aan welke kunstenaars hij denkt, wil Maezawa nog niet zeggen.

Impressie van de BFR, die nog in volle ontwikkeling is, SpaceX
Impressie van de BFR, die nog in volle ontwikkeling is © SpaceX

De ontwikkeling van de Big Falcon Rocket, die de ruimtetoeristen tot op ongeveer 200 kilometer van de maan moet brengen, is nog in volle voorbereiding. SpaceX toonde wel al enkele artist impressions van hoe het ruimteschip erzou moeten uitzien. De ontwikkeling van het ongeveer 118 meter hoge ruimteschip zal volgens SpaceX ongeveer 5 miljard dollar kosten. Eerst moeten er onbemande testvluchten plaatsvinden. Voor de bemande lancering mikt Musk op 2023, maar de topman van SpaceX prikte in het verleden nog al ambitieuze deadlines, om die vervolgens meermaals te overschrijden.

SpaceX maakte al in 2017 bekend dat het mensen naar de maan wil brengen. Toen was er sprake van twee kandidaten, die al een "aanzienlijk voorschot" hadden betaald. Voor de laatste bemande vlucht naar de maan, of zijn omgeving, moeten we al terug naar de missie met de Apollo 17 in 1972.

De 42-jarige miljardair was in Los Angeles aanwezig toen aan het publiek bekend werd gemaakt wie de eerste particuliere ruimtereiziger wordt. "Eindelijk kan ik u vertellen dat ik uitgekozen ben om naar de maan te vliegen", zei Maezawa, die rijk werd met de verkoop van kledij op internet. Hij richtte onder meer de online modewinkel ZOZO op en houdt zich nu vooral bezig met het verzamelen van kunst.Maezawa zei dat het zijn levenslange droom was om de ruimte in te gaan. Alleen al het denken aan de reis doet zijn hart sneller kloppen, zei hij. "Sinds ik kind ben, hou ik van de maan." "Hij is de moedigste mens, degene die het het meeste wil en de grootste avonturier", zei Musk. De Japanner betaalt "zeer veel geld" voor de reis, maar een precies bedrag wilden noch Musk noch Maezawa kwijt. Maezawa zal niet alleen vliegen, maar zes tot acht kunstenaars uit de hele wereld meenemen, die niets moeten betalen. Ze moeten inspiratie opdoen voor een kunstproject. Aan welke kunstenaars hij denkt, wil Maezawa nog niet zeggen. De ontwikkeling van de Big Falcon Rocket, die de ruimtetoeristen tot op ongeveer 200 kilometer van de maan moet brengen, is nog in volle voorbereiding. SpaceX toonde wel al enkele artist impressions van hoe het ruimteschip erzou moeten uitzien. De ontwikkeling van het ongeveer 118 meter hoge ruimteschip zal volgens SpaceX ongeveer 5 miljard dollar kosten. Eerst moeten er onbemande testvluchten plaatsvinden. Voor de bemande lancering mikt Musk op 2023, maar de topman van SpaceX prikte in het verleden nog al ambitieuze deadlines, om die vervolgens meermaals te overschrijden. SpaceX maakte al in 2017 bekend dat het mensen naar de maan wil brengen. Toen was er sprake van twee kandidaten, die al een "aanzienlijk voorschot" hadden betaald. Voor de laatste bemande vlucht naar de maan, of zijn omgeving, moeten we al terug naar de missie met de Apollo 17 in 1972.