Daarmee zou een punt gezet worden achter zeven jaar met dalende verkopen. Canalys ziet vooral voor de regio Asia Pacific een sterkere vraag naar computers, zowel van bedrijven als consumenten. Dat komt onder meer door de sterk groeiende dienstensector in landen als India, Indonesië, de Filipijnen en Thailand en vraag naar computers voor bijvoorbeeld spelletjes in Zuid-Korea, Japan en Australië. In China wordt wel een lichte krimp voorspeld.

Ook voor de Verenigde Staten, de grootste pc-markt ter wereld, wordt groei voorspeld. Dat komt mede door de sterke Amerikaanse economie waardoor er meer vraag is naar pc's. Ook worden computers wereldwijd vervangen vanwege toegenomen zorgen over digitale veiligheid. In Europa wordt door Canalys overigens een lichte daling van de pc-vraag voorzien.

Daarmee zou een punt gezet worden achter zeven jaar met dalende verkopen. Canalys ziet vooral voor de regio Asia Pacific een sterkere vraag naar computers, zowel van bedrijven als consumenten. Dat komt onder meer door de sterk groeiende dienstensector in landen als India, Indonesië, de Filipijnen en Thailand en vraag naar computers voor bijvoorbeeld spelletjes in Zuid-Korea, Japan en Australië. In China wordt wel een lichte krimp voorspeld.Ook voor de Verenigde Staten, de grootste pc-markt ter wereld, wordt groei voorspeld. Dat komt mede door de sterke Amerikaanse economie waardoor er meer vraag is naar pc's. Ook worden computers wereldwijd vervangen vanwege toegenomen zorgen over digitale veiligheid. In Europa wordt door Canalys overigens een lichte daling van de pc-vraag voorzien.