Apple heeft versie 6 van Java nog niet uitgebracht voor Mac OS X. Ontwikkelaars willen niet langer wachten en hebben de uitvoering voor Unix-variant BSD aangepast voor OS X. Dat Apple-besturingssysteem is gebaseerd op BSD.

Apples besturingssysteem Mac OS X is nog niet voorzien van de nieuwste versie van Sun Microsystems' programmeertaal annex platform Java. De Amerikaanse Apple-ontwikkelaar Landon Fuller was hier niet blij mee en is zelf aan de slag gegaan.

Hij heeft nu een voorproefje (preview release) uitgebracht van een ['eigen' Java 6-ontwikkelkit (JDK)]. Deze is gebaseerd op de BSD-uitvoering (port) van Suns oorspronkelijke Java 6, wat open source is. Apples besturingssysteem Mac OS X gebruikt de Darwin-onderlaag die is afgeleid van Unix-variant FreeBSD. De software is [gratis te downloaden] en belooft flinke prestatieverbeteringen.

De JDK 6 voor Mac OS X draait op de twee recente versies Tiger en Leopard van dat besturingssysteem. Het betreft alleen de 32-bit uitvoering, voor 64-bit wordt alleen Leopard (OS X 10.5) ondersteund. De software ontbeert nog wel enkele functies, maar daar wordt hard aan gewerkt. Apple-werknemer Fuller krijgt hierbij steun van diverse Mac- en BSD-ontwikkelaars.

Discussieer mee over Java [op onze Javapolis-blog].

In samenwerking met Computable

Apple heeft versie 6 van Java nog niet uitgebracht voor Mac OS X. Ontwikkelaars willen niet langer wachten en hebben de uitvoering voor Unix-variant BSD aangepast voor OS X. Dat Apple-besturingssysteem is gebaseerd op BSD. Apples besturingssysteem Mac OS X is nog niet voorzien van de nieuwste versie van Sun Microsystems' programmeertaal annex platform Java. De Amerikaanse Apple-ontwikkelaar Landon Fuller was hier niet blij mee en is zelf aan de slag gegaan. Hij heeft nu een voorproefje (preview release) uitgebracht van een ['eigen' Java 6-ontwikkelkit (JDK)]. Deze is gebaseerd op de BSD-uitvoering (port) van Suns oorspronkelijke Java 6, wat open source is. Apples besturingssysteem Mac OS X gebruikt de Darwin-onderlaag die is afgeleid van Unix-variant FreeBSD. De software is [gratis te downloaden] en belooft flinke prestatieverbeteringen. De JDK 6 voor Mac OS X draait op de twee recente versies Tiger en Leopard van dat besturingssysteem. Het betreft alleen de 32-bit uitvoering, voor 64-bit wordt alleen Leopard (OS X 10.5) ondersteund. De software ontbeert nog wel enkele functies, maar daar wordt hard aan gewerkt. Apple-werknemer Fuller krijgt hierbij steun van diverse Mac- en BSD-ontwikkelaars. Discussieer mee over Java [op onze Javapolis-blog]. In samenwerking met Computable