Jean Marc Harion is vanaf 1 december de nieuwe ceo van Mobistar. Dat heeft de raad van bestuur van het telecombedrijf beslist . Hij volgt daarmee Benoit Scheen op, die sinds 1 september de functie van Executive Vice President of Europe bekleedt bij France Télécom-Orange, het moederbedrijf van Mobistar.

Brusselaar Jean Marc Harion (49), die taalkunde studeerde aan de ULB en de universiteit van Mannheim en een master informaticamanagement haalde aan het Institut d'Etudes politiques in Parijs, heeft een jarenlange ervaring in de telecomsector, vooral op internationaal niveau. Begin jaren 90 richt hij Computer Channel op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onlineopleidingen voor firma's die actief zijn in de internet- en tv-sector.

In 1999 wordt zijn bedrijf overgenomen door France Télécom. Daarop gaat Harion aan de slag bij de Franse groep, waar hij als Director of Business Portals begint bij Wanadoo. In 2007 wordt hij benoemd tot VP Business Development voor France Télécom in Noord- en Zuid-Amerika. Sinds 2009 is hij CEO van Orange Dominicana, de tweede mobiele operator in de Dominicaanse Republiek met 3 miljoen klanten en 1.200 werknemers.

De raad van bestuur van Mobistar "liet zich verleiden door het visionaire inzicht van Jean Marc Harion, die zijn vermogen om opportuniteiten te grijpen al bewezen heeft". Volgens de raad is "Harion het best geplaatst om Mobistar op de weg van het succes te houden die Benoit Scheen de voorbije vier jaar heeft uitgestippeld". "Hij is een echte leider die creatief is en ook een degelijke kennis heeft van de financiële wereld", luidt het.

Bron: Belga

Jean Marc Harion is vanaf 1 december de nieuwe ceo van Mobistar. Dat heeft de raad van bestuur van het telecombedrijf beslist . Hij volgt daarmee Benoit Scheen op, die sinds 1 september de functie van Executive Vice President of Europe bekleedt bij France Télécom-Orange, het moederbedrijf van Mobistar. Brusselaar Jean Marc Harion (49), die taalkunde studeerde aan de ULB en de universiteit van Mannheim en een master informaticamanagement haalde aan het Institut d'Etudes politiques in Parijs, heeft een jarenlange ervaring in de telecomsector, vooral op internationaal niveau. Begin jaren 90 richt hij Computer Channel op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onlineopleidingen voor firma's die actief zijn in de internet- en tv-sector. In 1999 wordt zijn bedrijf overgenomen door France Télécom. Daarop gaat Harion aan de slag bij de Franse groep, waar hij als Director of Business Portals begint bij Wanadoo. In 2007 wordt hij benoemd tot VP Business Development voor France Télécom in Noord- en Zuid-Amerika. Sinds 2009 is hij CEO van Orange Dominicana, de tweede mobiele operator in de Dominicaanse Republiek met 3 miljoen klanten en 1.200 werknemers. De raad van bestuur van Mobistar "liet zich verleiden door het visionaire inzicht van Jean Marc Harion, die zijn vermogen om opportuniteiten te grijpen al bewezen heeft". Volgens de raad is "Harion het best geplaatst om Mobistar op de weg van het succes te houden die Benoit Scheen de voorbije vier jaar heeft uitgestippeld". "Hij is een echte leider die creatief is en ook een degelijke kennis heeft van de financiële wereld", luidt het. Bron: Belga