Een ontslagen topmedewerker van Jo Lernout gaat een klacht tegen hem indienen wegens oplichting, diefstal, valsheid in geschrifte en andere beschuldigingen.

Dat bericht Gazet van Antwerpen. De Oost-Vlaamse zakenman, die voorlopig anoniem wil blijven, speelde als bestuurslid en grote aandeelhouder een centrale rol in de uitbouw van de Aziatische plannen van Jo Lernout.

Lernout woont en werkt op de Filipijnen. De vroegere topman van Lernout & Hauspie heeft daar een callcenter opgericht, evenals het bedrijf MiaMia, een informatiedienst waarbij mensen op simpele vragen als "geef mij een Grieks restaurant in Brussel", die gesteld worden per telefoon, sms of computer, volautomatisch een antwoord krijgen. De dienst maakt gebruik van spraak- en vertaaltechnologie.

Volgens advocaat Olivier Eben van de ontslagen medewerker heeft Lernout de aandeelhouders niet correct ingelicht. Vijftien Vlamingen zouden in totaal voor één miljoen euro in aandelen geïnvesteerd hebben. Jo Lernout (61) zegt in de krant dat de aantijgingen "volledig uit de lucht gegrepen zijn".

Bron: Belga

Een ontslagen topmedewerker van Jo Lernout gaat een klacht tegen hem indienen wegens oplichting, diefstal, valsheid in geschrifte en andere beschuldigingen. Dat bericht Gazet van Antwerpen. De Oost-Vlaamse zakenman, die voorlopig anoniem wil blijven, speelde als bestuurslid en grote aandeelhouder een centrale rol in de uitbouw van de Aziatische plannen van Jo Lernout. Lernout woont en werkt op de Filipijnen. De vroegere topman van Lernout & Hauspie heeft daar een callcenter opgericht, evenals het bedrijf MiaMia, een informatiedienst waarbij mensen op simpele vragen als "geef mij een Grieks restaurant in Brussel", die gesteld worden per telefoon, sms of computer, volautomatisch een antwoord krijgen. De dienst maakt gebruik van spraak- en vertaaltechnologie. Volgens advocaat Olivier Eben van de ontslagen medewerker heeft Lernout de aandeelhouders niet correct ingelicht. Vijftien Vlamingen zouden in totaal voor één miljoen euro in aandelen geïnvesteerd hebben. Jo Lernout (61) zegt in de krant dat de aantijgingen "volledig uit de lucht gegrepen zijn". Bron: Belga