Fadell, die inmiddels aan het hoofd staat van Nest, een IoT-bedrijf dat deeluitmaakt van Google-holding Alphabet, onthulde het opmerkelijke gegeven in een vraaggesprek met Bloomberg-journalist Emily Chang. Toen Apple's mogelijke ambities op de automarkt ter sprake kwamen had Chang de briljante ingeving te vragen of het het idee van een Apple Car weleens langs was gekomen in zijn gesprekken met Jobs. Dit was het antwoord:

"We maakten een paar wandelingen. Dat was in 2008. [We stelden ons ons vragen als] Als wij een auto zouden bouwen, wat zouden we dan bouwen? Wat zou het dashboard zijn? Wat zou dit zijn? Wat zouden de stoelen zijn? Hoe zouden we 'm van brandstof of aandrijfvermogen voorzien?"

'iPhone lijkt al een beetje op een auto'

Op het moment dat Jobs en Fadell deze gesprekken voerden verkeerde de Amerikaanse auto-industrie in zwaar weer, General Motors wankelde op het randje van de financiële afgrond. Apple legde z'n prioriteit echter bij de een jaar daarvoor geïntroduceerde iPhone. Waarvan Fadell, mede-ontwikkelaar van de iPod, nu opmerkt dat hij eigenlijk al een beetje op een auto lijkt.

"Een auto heeft accu's, een computer, een motor en een mechanische structuur. Als je kijkt naar een iPhone, dan bevat die dezelfde dingen, er zit zelfs een motor in [voor het trilalarm]" De echte uitdaging is volgens Fadell gelegen in de connectiviteit en het autonoom sturen door de auto.

Bron: Automatiseringgids

Fadell, die inmiddels aan het hoofd staat van Nest, een IoT-bedrijf dat deeluitmaakt van Google-holding Alphabet, onthulde het opmerkelijke gegeven in een vraaggesprek met Bloomberg-journalist Emily Chang. Toen Apple's mogelijke ambities op de automarkt ter sprake kwamen had Chang de briljante ingeving te vragen of het het idee van een Apple Car weleens langs was gekomen in zijn gesprekken met Jobs. Dit was het antwoord:"We maakten een paar wandelingen. Dat was in 2008. [We stelden ons ons vragen als] Als wij een auto zouden bouwen, wat zouden we dan bouwen? Wat zou het dashboard zijn? Wat zou dit zijn? Wat zouden de stoelen zijn? Hoe zouden we 'm van brandstof of aandrijfvermogen voorzien?"'iPhone lijkt al een beetje op een auto' Op het moment dat Jobs en Fadell deze gesprekken voerden verkeerde de Amerikaanse auto-industrie in zwaar weer, General Motors wankelde op het randje van de financiële afgrond. Apple legde z'n prioriteit echter bij de een jaar daarvoor geïntroduceerde iPhone. Waarvan Fadell, mede-ontwikkelaar van de iPod, nu opmerkt dat hij eigenlijk al een beetje op een auto lijkt. "Een auto heeft accu's, een computer, een motor en een mechanische structuur. Als je kijkt naar een iPhone, dan bevat die dezelfde dingen, er zit zelfs een motor in [voor het trilalarm]" De echte uitdaging is volgens Fadell gelegen in de connectiviteit en het autonoom sturen door de auto. Bron: Automatiseringgids