In tegenstelling wat wijlen Apple-ceo Steve Jobs publiekelijk verklaarde, zou hij wel interesse betoond hebben in een 7-inch iPad.

Dat er kop noch staart te krijgen is aan het juridische kluwen waarin Samsung en Apple zich bevinden, neemt niet weg dat er af en toe interessante informatie naar boven gespit wordt tijdens de rechtszittingen. Zo zat Apple-topman Eddy Cue net voor het weekend op het getuigenbankje, tijdens het Amerikaanse proces tussen Samsung en Apple. Hij onderstreepte er dat, in tegenstelling tot wat tot dusver bekend was, Steve Jobs wel wat zag in een kleinere iPad-versie, zo meldt Reuters.

Samsung presenteerde een e-mail van Cue, gericht aan softwarebaas Scott Forstall en marketingdirecteur Phil Schiller, als bewijs in de patentzaak. Cue stelde daarin dat er wel degelijk een markt is voor een 7-inch tablet en dat "we er één moeten maken". Hij gaat verder: "Ik heb dit sinds Thanksgiving verschillende keren gezegd tegen Steve en hij leek er de laatste keer zeer voor te vinden. Ik vond e-mail, boeken, Facebook en video erg aantrekkelijk op een 7-inch. Surfen op het web is zeker het zwakste punt, maar het blijft bruikbaar." Dat is verrassend, want Steve Jobs deed in 2010 een kleinere iPad nog publiekelijk af als een slecht idee. Hij stelde dat uit gebruikerstests bleek dat 10 inch echt de minimum schermomvang is om een fatsoenlijke gebruikerservaring te kunnen bieden.

Het maakt duidelijk dat binnen Apple wel degelijk gediscussieerd werd en wordt over een kleinere iPad. En dat doet de hardnekkige geruchten verder aanzwellen dat er dit najaar toch een iPad Mini zit aan te komen. De meeste recente 'lekken' en speculaties duiden op ofwel een grotere iPhone, ofwel een kleinere iPad... of gewoon beide.

In tegenstelling wat wijlen Apple-ceo Steve Jobs publiekelijk verklaarde, zou hij wel interesse betoond hebben in een 7-inch iPad. Dat er kop noch staart te krijgen is aan het juridische kluwen waarin Samsung en Apple zich bevinden, neemt niet weg dat er af en toe interessante informatie naar boven gespit wordt tijdens de rechtszittingen. Zo zat Apple-topman Eddy Cue net voor het weekend op het getuigenbankje, tijdens het Amerikaanse proces tussen Samsung en Apple. Hij onderstreepte er dat, in tegenstelling tot wat tot dusver bekend was, Steve Jobs wel wat zag in een kleinere iPad-versie, zo meldt Reuters. Samsung presenteerde een e-mail van Cue, gericht aan softwarebaas Scott Forstall en marketingdirecteur Phil Schiller, als bewijs in de patentzaak. Cue stelde daarin dat er wel degelijk een markt is voor een 7-inch tablet en dat "we er één moeten maken". Hij gaat verder: "Ik heb dit sinds Thanksgiving verschillende keren gezegd tegen Steve en hij leek er de laatste keer zeer voor te vinden. Ik vond e-mail, boeken, Facebook en video erg aantrekkelijk op een 7-inch. Surfen op het web is zeker het zwakste punt, maar het blijft bruikbaar." Dat is verrassend, want Steve Jobs deed in 2010 een kleinere iPad nog publiekelijk af als een slecht idee. Hij stelde dat uit gebruikerstests bleek dat 10 inch echt de minimum schermomvang is om een fatsoenlijke gebruikerservaring te kunnen bieden. Het maakt duidelijk dat binnen Apple wel degelijk gediscussieerd werd en wordt over een kleinere iPad. En dat doet de hardnekkige geruchten verder aanzwellen dat er dit najaar toch een iPad Mini zit aan te komen. De meeste recente 'lekken' en speculaties duiden op ofwel een grotere iPhone, ofwel een kleinere iPad... of gewoon beide.