Johan Vanhaeren, die begin dit jaar als Belgische country manager bij Citrix opstapte, zet sinds deze zomer verschillende petjes op.

Johan Vanhaeren is sinds januari weg bij Citrix België, nadat het bedrijf de Benelux-organisatie reorganiseerde. Vanhaeren was er 9 jaar aan de slag, waarvan 6 jaar als country manager. Sindsdien voerde hij als zelfstandig consultant enkele projecten uit voor onder meer Cegeka. "Na die projecten kwam ik tot de conclusie dat je, als je te lang aan leverancierskant zit, een gekleurd zicht krijgt op de markt", vertelt Vanhaeren. "Mijn ogen zijn nu opengegaan rond de cloud. Daar wilde ik dus wat mee doen."

Sinds juni is hij, nog steeds als zelfstandige, sales director bij de Belgische cloudspecialist Thinfactory. Dat bedrijf lanceert binnenkort het platform Cloud Plaza, een soort 'white label' platform waarop resellers en klanten volledig geautomatiseerd hun cloudnoden kunnen invullen. "Thinfactory is een nogal technisch georiënteerd bedrijf. Mijn taak ligt daarom eerder op marketing- en salesvlak. Ik moet resellers zoeken die op dat platform hun diensten in de markt willen zetten."

In augustus kwam daar ook zijn rol als regional manager Benelux bij voor het Amerikaanse DataCore Software, gespecialiseerd in opslagvirtualisatie. "Daar is mijn rol veeleer 'back-to-basics': de markt in België, Nederland en Luxemburg ontwikkelen. Ik doe dat samen met distributeur Interact (pas overgenomen door Ingram Micro, nvdr)."

Twee functies, twee verschillende bedrijven, is dat geen complexe evenwichtsoefening? "Ik ben daar open over tegenover klanten en die hebben daar geen probleem mee. Thinfactory en DataCore zijn dan ook geen concurrenten. Soms is het dus zelfs handig als ik bij pakweg een reseller de beide petjes kan opzetten." Buiten wat uitlopers van het Cegeka-project blijft het voor Vanhaeren voorlopig bij die twee jobs. "Op dit moment is dat haalbaar. Maar je kan natuurlijk geen 5 dingen tegelijk serieus doen. Het natuurlijk zijn dat volgend jaar de verdeling van mijn tijd verandert of dat ik een keuze zal moeten maken..."

Johan Vanhaeren, die begin dit jaar als Belgische country manager bij Citrix opstapte, zet sinds deze zomer verschillende petjes op. Johan Vanhaeren is sinds januari weg bij Citrix België, nadat het bedrijf de Benelux-organisatie reorganiseerde. Vanhaeren was er 9 jaar aan de slag, waarvan 6 jaar als country manager. Sindsdien voerde hij als zelfstandig consultant enkele projecten uit voor onder meer Cegeka. "Na die projecten kwam ik tot de conclusie dat je, als je te lang aan leverancierskant zit, een gekleurd zicht krijgt op de markt", vertelt Vanhaeren. "Mijn ogen zijn nu opengegaan rond de cloud. Daar wilde ik dus wat mee doen." Sinds juni is hij, nog steeds als zelfstandige, sales director bij de Belgische cloudspecialist Thinfactory. Dat bedrijf lanceert binnenkort het platform Cloud Plaza, een soort 'white label' platform waarop resellers en klanten volledig geautomatiseerd hun cloudnoden kunnen invullen. "Thinfactory is een nogal technisch georiënteerd bedrijf. Mijn taak ligt daarom eerder op marketing- en salesvlak. Ik moet resellers zoeken die op dat platform hun diensten in de markt willen zetten." In augustus kwam daar ook zijn rol als regional manager Benelux bij voor het Amerikaanse DataCore Software, gespecialiseerd in opslagvirtualisatie. "Daar is mijn rol veeleer 'back-to-basics': de markt in België, Nederland en Luxemburg ontwikkelen. Ik doe dat samen met distributeur Interact (pas overgenomen door Ingram Micro, nvdr)." Twee functies, twee verschillende bedrijven, is dat geen complexe evenwichtsoefening? "Ik ben daar open over tegenover klanten en die hebben daar geen probleem mee. Thinfactory en DataCore zijn dan ook geen concurrenten. Soms is het dus zelfs handig als ik bij pakweg een reseller de beide petjes kan opzetten." Buiten wat uitlopers van het Cegeka-project blijft het voor Vanhaeren voorlopig bij die twee jobs. "Op dit moment is dat haalbaar. Maar je kan natuurlijk geen 5 dingen tegelijk serieus doen. Het natuurlijk zijn dat volgend jaar de verdeling van mijn tijd verandert of dat ik een keuze zal moeten maken..."