Baekelmans werkte over een periode van 21 jaar bij Cisco waar bij in zijn meest recente functie CTO voor de IOT Solutions Group was. Tussen 2006 en 2008 was hij ook CTO voor het Belgische Fifthplay.

Voor zijn carrière bij Cisco haalde hij een diploma computerwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en was hij onder meer actief bij Siemens.

In zijn nieuwe functie wordt Baekelmans managing director bij de Nederlandse poot van het imec onderzoekscentrum in Eindhoven, waar hij intussen ook woont. Hij volgt er Bert Gyselinckx op die voor imec de R&D-afdeling in Florida voortaan leidt.

Baekelmans werkte over een periode van 21 jaar bij Cisco waar bij in zijn meest recente functie CTO voor de IOT Solutions Group was. Tussen 2006 en 2008 was hij ook CTO voor het Belgische Fifthplay.Voor zijn carrière bij Cisco haalde hij een diploma computerwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en was hij onder meer actief bij Siemens.In zijn nieuwe functie wordt Baekelmans managing director bij de Nederlandse poot van het imec onderzoekscentrum in Eindhoven, waar hij intussen ook woont. Hij volgt er Bert Gyselinckx op die voor imec de R&D-afdeling in Florida voortaan leidt.