John Myklebust, de ex-topman van Belgacom voor datacenters en cloud computing, gaat aan de slag bij Telenet als 'director datacenter, hosting & cloud'.

Twee maand na zijn vertrek bij Belgacom is John Myklebust alweer onder dak. Telenet trekt hem aan boord om er de datacenter-, hosting- en cloudstrategie van het Mechelse telecombedrijf te leiden. Als 'director datacenter, hosting & cloud' zal hij rechtstreeks aan Martine Tempels rapporteren.

John Myklebust - een ex-Telindusser - was sinds 2010 'director datacenter, cloud & applications' bij de Enterprise Business Unit van Belgacom. Vanuit die functie was hij met andere woorden verantwoordelijk voor alle datacenter-activiteiten van Belgacom. In september verliet hij het bedrijf naar aanleiding van een verschil in visie rond de uitbouw van de cloudstrategie.

Myklebust gaf bij zijn vertrek al aan dat hij het liefst in een zelfde cloudcontext wou blijven verder werken. "Cloud is echt mijn ding, en ik heb het gevoel dat daar nog heel wat werk te verzetten valt", klonk het toen. Die uitdaging krijgt hij dus nu bij Telenet.

John Myklebust, de ex-topman van Belgacom voor datacenters en cloud computing, gaat aan de slag bij Telenet als 'director datacenter, hosting & cloud'. Twee maand na zijn vertrek bij Belgacom is John Myklebust alweer onder dak. Telenet trekt hem aan boord om er de datacenter-, hosting- en cloudstrategie van het Mechelse telecombedrijf te leiden. Als 'director datacenter, hosting & cloud' zal hij rechtstreeks aan Martine Tempels rapporteren. John Myklebust - een ex-Telindusser - was sinds 2010 'director datacenter, cloud & applications' bij de Enterprise Business Unit van Belgacom. Vanuit die functie was hij met andere woorden verantwoordelijk voor alle datacenter-activiteiten van Belgacom. In september verliet hij het bedrijf naar aanleiding van een verschil in visie rond de uitbouw van de cloudstrategie. Myklebust gaf bij zijn vertrek al aan dat hij het liefst in een zelfde cloudcontext wou blijven verder werken. "Cloud is echt mijn ding, en ik heb het gevoel dat daar nog heel wat werk te verzetten valt", klonk het toen. Die uitdaging krijgt hij dus nu bij Telenet.