De jonge alternatieve internet service provider (ISP) Altercom heeft het faillissement aangevraagd. Ondanks gezonde vooruitzichten slaagde het bedrijf er niet in het nodige kapitaal op te halen, zo vertelt ons Michiel Van Opstal, die cto was bij Altercom. "We zochten nog zo'n 1,5 miljoen euro."

Van Opstal had samen met Pieter Barremaecker (Signpost) en Rob Vanmeert (onder meer ex-Signpost en Full Telecom) en Steven Genné (ex-Scarlet) in 2009 in Zaventem Altercom uit de grond gestampt. Altercom was een wholesale-aanbieder die whitelabeldiensten aanbood aan andere spelers. "Via partnerships bereikten we toch al zo'n 15.000 klanten", vertelt Van Opstal. "Dat was eigenlijk niet slecht, want ons break-evenpunt lag rond 12.000 klanten. Normaal gezien had het dus geen probleem mogen zijn om fondsen te vinden."

Maar dat bleek dus anders uit te draaien. "We waren gestart in een nogal woelige periode op telecommarkt met onder meer het afschaffen van de downloadlimieten en vooral met de onzekerheid rond het Belgacom-netwerk." Altercom huurde netwerkruimte (in BROBA) bij Belgacom. "De investeerders die we aangesproken hebben (onder meer GIMV, nvdr) vonden de factor Belgacom een te grote onzekerheid in ons verhaal."

Altercom sterft nu een stille dood. "Even was Alpha Networks nog in de running om de Vlaamse activiteiten over te nemen, maat dat is op niets uitgedraaid." De klanten van Altercom zijn intussen al overgezet naar andere ISP's.

Van Opstal en co zijn intussen weer met nieuwe projecten bezig. "We gaan een nieuw bedrijf opstarten dat meer focust op de businessmarkt: fibre-to-the-building en dies meer. Maar het is nog wat vroeg om daarover meer te vertellen."

De jonge alternatieve internet service provider (ISP) Altercom heeft het faillissement aangevraagd. Ondanks gezonde vooruitzichten slaagde het bedrijf er niet in het nodige kapitaal op te halen, zo vertelt ons Michiel Van Opstal, die cto was bij Altercom. "We zochten nog zo'n 1,5 miljoen euro." Van Opstal had samen met Pieter Barremaecker (Signpost) en Rob Vanmeert (onder meer ex-Signpost en Full Telecom) en Steven Genné (ex-Scarlet) in 2009 in Zaventem Altercom uit de grond gestampt. Altercom was een wholesale-aanbieder die whitelabeldiensten aanbood aan andere spelers. "Via partnerships bereikten we toch al zo'n 15.000 klanten", vertelt Van Opstal. "Dat was eigenlijk niet slecht, want ons break-evenpunt lag rond 12.000 klanten. Normaal gezien had het dus geen probleem mogen zijn om fondsen te vinden." Maar dat bleek dus anders uit te draaien. "We waren gestart in een nogal woelige periode op telecommarkt met onder meer het afschaffen van de downloadlimieten en vooral met de onzekerheid rond het Belgacom-netwerk." Altercom huurde netwerkruimte (in BROBA) bij Belgacom. "De investeerders die we aangesproken hebben (onder meer GIMV, nvdr) vonden de factor Belgacom een te grote onzekerheid in ons verhaal." Altercom sterft nu een stille dood. "Even was Alpha Networks nog in de running om de Vlaamse activiteiten over te nemen, maat dat is op niets uitgedraaid." De klanten van Altercom zijn intussen al overgezet naar andere ISP's. Van Opstal en co zijn intussen weer met nieuwe projecten bezig. "We gaan een nieuw bedrijf opstarten dat meer focust op de businessmarkt: fibre-to-the-building en dies meer. Maar het is nog wat vroeg om daarover meer te vertellen."