De oproep werd gedaan in de WNL-documentaire Spreek! Nu! die zondagavond op de Nederlandse tv-zender NPO1 te zien was. De oproep staat ook op de website Politie.nl.

Ripdeal

Voor de opnames is gebruikgemaakt van deepfake-technologie. De jongen, die een groot voetbaltalent zou zijn geweest, loopt als een voetbalster met een bal tussen een haag van familie, vrienden en politiemensen. Hij was met vriendjes sneeuwballen aan het gooien bij een Rotterdams metrostation, toen hij werd doodgeschoten. Speurders gaan ervan uit dat de jongen per ongeluk het slachtoffer werd van een ripdeal.

De oproep werd gedaan in de WNL-documentaire Spreek! Nu! die zondagavond op de Nederlandse tv-zender NPO1 te zien was. De oproep staat ook op de website Politie.nl.Voor de opnames is gebruikgemaakt van deepfake-technologie. De jongen, die een groot voetbaltalent zou zijn geweest, loopt als een voetbalster met een bal tussen een haag van familie, vrienden en politiemensen. Hij was met vriendjes sneeuwballen aan het gooien bij een Rotterdams metrostation, toen hij werd doodgeschoten. Speurders gaan ervan uit dat de jongen per ongeluk het slachtoffer werd van een ripdeal.