Hoewel 85 procent van de jongeren denkt tegen 2025 een wagen te bezitten, wil slechts 23,3 procent dat die wagen ook zelf rijdt. Daarbij geeft slechts tien procent aan vertrouwen te hebben in de technologie. Bij jonge vrouwen is dat slechts 8,6 procent. Bij jonge mannen 14 procent.

Gaat het om minder autonomie zoals enkel zelfstandig sturen, dan loopt het vertrouwen op tot 36 procent. Opmerkelijk is dat 40,7 procent enkel hedendaagse autonomie zoals cruise control en ABS wil.

De cijfers zijn afkomstig van een Europees onderzoek onder 2.564 studenten, waaronder ook Belgen, uitgevoerd door ThinkYoung in opdracht van Goodyear.

Toch beseffen jongeren wel dat zelfrijdende wagens voordelen bieden. Meer dan zestig procent gelooft dat de wagens minder ongevallen veroorzaken, maar ook minder stress en files worden daarbij genoemd. Toch ligt de aandacht vooral op milieuvriendelijkheid. Wagens die niet vervuilen, betaalbaar zijn en eventueel zijn uitgerust met sensoren en camera's zijn de topprioriteiten voor jongeren.

Hoewel 85 procent van de jongeren denkt tegen 2025 een wagen te bezitten, wil slechts 23,3 procent dat die wagen ook zelf rijdt. Daarbij geeft slechts tien procent aan vertrouwen te hebben in de technologie. Bij jonge vrouwen is dat slechts 8,6 procent. Bij jonge mannen 14 procent.Gaat het om minder autonomie zoals enkel zelfstandig sturen, dan loopt het vertrouwen op tot 36 procent. Opmerkelijk is dat 40,7 procent enkel hedendaagse autonomie zoals cruise control en ABS wil.De cijfers zijn afkomstig van een Europees onderzoek onder 2.564 studenten, waaronder ook Belgen, uitgevoerd door ThinkYoung in opdracht van Goodyear.Toch beseffen jongeren wel dat zelfrijdende wagens voordelen bieden. Meer dan zestig procent gelooft dat de wagens minder ongevallen veroorzaken, maar ook minder stress en files worden daarbij genoemd. Toch ligt de aandacht vooral op milieuvriendelijkheid. Wagens die niet vervuilen, betaalbaar zijn en eventueel zijn uitgerust met sensoren en camera's zijn de topprioriteiten voor jongeren.