"Als de VN morgen aankondigen dat ik mijn zaak tegen Groot-Brittannië en Zweden verloren heb, dan verlaat ik de ambassade vrijdagmiddag om opgepakt te worden door de Britse politie", klinkt het. "Maar als ik win, en de VN erkennen dat de landen illegaal gehandeld hebben, dan verwacht ik dat ik meteen mijn paspoort terugkrijg en dat alle pogingen om mij op te pakken worden gestaakt."

De 44-jarige Assange had in september 2014 een klacht ingediend tegen Zweden bij de Werkgroep van Willekeurige Detentie van de VN. Hij verblijft al meer dan drie jaar in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, om een uitlevering aan Zweden te vermijden, waar hij beschuldigd wordt van verkrachting. Hij vreest dat hij zal uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten als hij naar Zweden gaat om terecht te staan. De VS zoeken hem wegens het lekken van allerhande geheime documenten.

De uitspraak van de Verenigde Naties wordt vrijdag verwacht.

Bron: Automatiseringgids

"Als de VN morgen aankondigen dat ik mijn zaak tegen Groot-Brittannië en Zweden verloren heb, dan verlaat ik de ambassade vrijdagmiddag om opgepakt te worden door de Britse politie", klinkt het. "Maar als ik win, en de VN erkennen dat de landen illegaal gehandeld hebben, dan verwacht ik dat ik meteen mijn paspoort terugkrijg en dat alle pogingen om mij op te pakken worden gestaakt." De 44-jarige Assange had in september 2014 een klacht ingediend tegen Zweden bij de Werkgroep van Willekeurige Detentie van de VN. Hij verblijft al meer dan drie jaar in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, om een uitlevering aan Zweden te vermijden, waar hij beschuldigd wordt van verkrachting. Hij vreest dat hij zal uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten als hij naar Zweden gaat om terecht te staan. De VS zoeken hem wegens het lekken van allerhande geheime documenten. De uitspraak van de Verenigde Naties wordt vrijdag verwacht.Bron: Automatiseringgids