Netwerkspecialist Juniper heeft het Amerikaanse Ankeena Networks overgenomen. Dat bedrijf levert infrstructuurtechnologie voor nieuwe media.

Ankeena Networks, opgericht in 2008 en gevestigd in Santa-Clara (Californië), bouwt technologie (Media Flow Director) om online mediacontent eenvoudig en goedkoop op grote schaal te distribueren. De gebruikerservaring zou bovendien op het niveau zitten van die van een televisiekijker, ongeacht het apparaat of de staat van het netwerk. De oplossing detecteert de beschikbare bandbreedte dynamisch en past de bit-rate voor aflevering daarop aan.

Voor Juniper is de overname een manier om in te spelen op de toenemende vraag naar videocontentdistributie tegen lage verspreidingskosten. Het bedrijf zegt in te spelen op de eisen rond bandbreedte en de kostenuitdagingen van serviceproviders en operatoren.

Volgens Amerikaanse media zou de overname Juniper 'minder dan 100 miljoen euro' gekost hebben. Ankeena wordt onderdeel van de Junos Ready Software Business Group.

Netwerkspecialist Juniper heeft het Amerikaanse Ankeena Networks overgenomen. Dat bedrijf levert infrstructuurtechnologie voor nieuwe media. Ankeena Networks, opgericht in 2008 en gevestigd in Santa-Clara (Californië), bouwt technologie (Media Flow Director) om online mediacontent eenvoudig en goedkoop op grote schaal te distribueren. De gebruikerservaring zou bovendien op het niveau zitten van die van een televisiekijker, ongeacht het apparaat of de staat van het netwerk. De oplossing detecteert de beschikbare bandbreedte dynamisch en past de bit-rate voor aflevering daarop aan. Voor Juniper is de overname een manier om in te spelen op de toenemende vraag naar videocontentdistributie tegen lage verspreidingskosten. Het bedrijf zegt in te spelen op de eisen rond bandbreedte en de kostenuitdagingen van serviceproviders en operatoren. Volgens Amerikaanse media zou de overname Juniper 'minder dan 100 miljoen euro' gekost hebben. Ankeena wordt onderdeel van de Junos Ready Software Business Group.