Router- en switchproducent Juniper Networks koopt start-up Contrail Systems in de rush naar 'software defined networks'.

Hoe 'hot' de markt voor 'software defined networks' wordt, mag blijken uit de overname door Juniper Networks van een opstartbedrijfje dat nog niet eens heeft publiek gemaakt waar het aan werkt (en dus nog in 'stealth mode' verkeert). Contrail Systems werd pas dit jaar opgericht en wordt nu al opgekocht voor 176 miljoen dollar in cash en aandelen, aldus de mededeling aan de Amerikaanse beursopzichter.

'Software defined networks' is een vorm van netwerkvirtualisering, waarbij de datastromen en het beheer van de die stromen van elkaar wordt gescheiden. Dat beheer kan dan met (standaard gesteunde) software op andere, gedistribueerde systemen worden gedraaid. Na veeleer een ontwikkelingsonderwerp te zijn geweest in de voorbije paar jaar, sprongen dit jaar een hele rist gevestigde namen op deze markt door het opkopen van SDN opstartbedrijven. Zo kocht Oracle het bedrijf Xsigo, en had VMware 1,26 miljard dollar over voor Nicira, een boegbeeld op de SDN-markt.

Ook marktleider Cisco heeft zijn strategie inzake SDN toegelicht - niet te verbazen, aangezien SDN een stevige impact kan hebben op de verkoop van gespecialiseerde routersystemen. In 2013 zal nu moeten blijken in welke mate SDN nu ook echt klaar is voor de brede commerciële markt.

Interessant is overigens dat de CTO van Juniper Networks in september had besloten het bedrijf te verlaten voor... Contrail Systems.

Router- en switchproducent Juniper Networks koopt start-up Contrail Systems in de rush naar 'software defined networks'. Hoe 'hot' de markt voor 'software defined networks' wordt, mag blijken uit de overname door Juniper Networks van een opstartbedrijfje dat nog niet eens heeft publiek gemaakt waar het aan werkt (en dus nog in 'stealth mode' verkeert). Contrail Systems werd pas dit jaar opgericht en wordt nu al opgekocht voor 176 miljoen dollar in cash en aandelen, aldus de mededeling aan de Amerikaanse beursopzichter. 'Software defined networks' is een vorm van netwerkvirtualisering, waarbij de datastromen en het beheer van de die stromen van elkaar wordt gescheiden. Dat beheer kan dan met (standaard gesteunde) software op andere, gedistribueerde systemen worden gedraaid. Na veeleer een ontwikkelingsonderwerp te zijn geweest in de voorbije paar jaar, sprongen dit jaar een hele rist gevestigde namen op deze markt door het opkopen van SDN opstartbedrijven. Zo kocht Oracle het bedrijf Xsigo, en had VMware 1,26 miljard dollar over voor Nicira, een boegbeeld op de SDN-markt. Ook marktleider Cisco heeft zijn strategie inzake SDN toegelicht - niet te verbazen, aangezien SDN een stevige impact kan hebben op de verkoop van gespecialiseerde routersystemen. In 2013 zal nu moeten blijken in welke mate SDN nu ook echt klaar is voor de brede commerciële markt. Interessant is overigens dat de CTO van Juniper Networks in september had besloten het bedrijf te verlaten voor... Contrail Systems.