Juniper betaalt 152 miljoen dollar voor wireless lan-specialist Trapeze Networks.

Juniper neemt Trapeze over van kabel- en netwerkproductenleverancier Belden, dat zelf zo'n 133 miljoen dollar betaalde voor Trapeze in 2008. Juniper wil zo z'n groei versnellen op de wlan-markt.

In september bleek nog uit onderzoek van Dell'Oro dat die markt erg snel uitbreidt (+28 procent in het tweede kwartaal). Datzelfde analistenkantoor verwacht een groei van de totale markt van 2,2 miljard dollar in 2010 tot 3,4 miljard dollar in 2014.

De overname zou nog eind dit jaar worden afgerond, uiteraard afhankelijk van de nodige onderzoeken van de overheid.

Juniper betaalt 152 miljoen dollar voor wireless lan-specialist Trapeze Networks. Juniper neemt Trapeze over van kabel- en netwerkproductenleverancier Belden, dat zelf zo'n 133 miljoen dollar betaalde voor Trapeze in 2008. Juniper wil zo z'n groei versnellen op de wlan-markt. In september bleek nog uit onderzoek van Dell'Oro dat die markt erg snel uitbreidt (+28 procent in het tweede kwartaal). Datzelfde analistenkantoor verwacht een groei van de totale markt van 2,2 miljard dollar in 2010 tot 3,4 miljard dollar in 2014. De overname zou nog eind dit jaar worden afgerond, uiteraard afhankelijk van de nodige onderzoeken van de overheid.