HP heeft in de Verenigde Staten een rechtszaak aan z'n been rond de verouderde, interne applicatie Omega. Door een fout zou een heel pak verkopers commissies hebben gemist.

Drie voormalige HP-medewerkers hebben hun ex-werkgever aangeklaagd, omdat de applicatie die instaat voor het bijhouden van de uitbetaling van commissies aan verkopers - Omega genaamd - ernstige fouten zou vertonen. De drie proberen de rechtszaak zelfs de stempel 'class action' te doen krijgen, waardoor 50.000 voormalige en huidige HP-verkopers mede-eisers zouden kunnen worden. Ze stellen dat de verschuldigde som aan commissies zou oplopen tot meer dan 5 miljoen dollar.

Volgens HP echter is de door het trio geopperde schaal erg overdreven. Het bedrijf bevestigt echter dat een fout 'een klein percentage van ons sales team' een vertraagde betaling heeft ondervonden van commissies.

Omega kwam in 2002 bij HP binnen na de overname van Compaq. De pc-bouwer had de applicatie echter al geërfd van Digital Equipment in 1998.

HP heeft in de Verenigde Staten een rechtszaak aan z'n been rond de verouderde, interne applicatie Omega. Door een fout zou een heel pak verkopers commissies hebben gemist. Drie voormalige HP-medewerkers hebben hun ex-werkgever aangeklaagd, omdat de applicatie die instaat voor het bijhouden van de uitbetaling van commissies aan verkopers - Omega genaamd - ernstige fouten zou vertonen. De drie proberen de rechtszaak zelfs de stempel 'class action' te doen krijgen, waardoor 50.000 voormalige en huidige HP-verkopers mede-eisers zouden kunnen worden. Ze stellen dat de verschuldigde som aan commissies zou oplopen tot meer dan 5 miljoen dollar. Volgens HP echter is de door het trio geopperde schaal erg overdreven. Het bedrijf bevestigt echter dat een fout 'een klein percentage van ons sales team' een vertraagde betaling heeft ondervonden van commissies. Omega kwam in 2002 bij HP binnen na de overname van Compaq. De pc-bouwer had de applicatie echter al geërfd van Digital Equipment in 1998.