De Luikse kabelmaatschappij Tecteo heeft bij het hof van beroep in Brussel een nieuwe procedure aangespannen tegen de Raad voor de Mededinging. De zaak draait rond de fusie van de Waalse kabelspelers. De operatie van 465 miljoen euro verzandt in juridische procedures: er zijn nog drie andere zaken voor het hof en een voor het Grondwettelijk Hof.

Het bericht staat in De Tijd en L'Echo. De fusie houdt in dat Tecteo de spil wordt van het Waalse kabellandschap, door samen te gaan met het Brusselse Brutélé en door de overname van 8 andere kabelaars. De overname verenigt de versnipperde Waalse kabelspelers tot één partij, onder de merknaam Voo, die het voluit kan opnemen tegen Belgacom voor tv, telefonie en internet. Belgacom had lange tijd bijna vrij spel in Franstalig België.

Na een precjudiciële vraag van Belgacom over overname moest de Raad voor de Mededinging de procedure schorsen. Daartegen ging Tecteo in beroep en kreeg gelijk, waarna Belgacom in beroep ging. De Raad zette de procedure voort, maar Tecteo bleef beroepsprocedures aanspannen.

Het juridische kluwen kan de zaak nog alle kanten uitsturen. De onzekerheid die over de overname hangt, komt alleszins Belgacom ten goede, dat mee aan de basis ligt van het kluwen. De onzekerheid belet Tecteo echter niet de integratie van de acht kabelaars en de fusie met Brutélé door te voeren.

Bron: Belga

De Luikse kabelmaatschappij Tecteo heeft bij het hof van beroep in Brussel een nieuwe procedure aangespannen tegen de Raad voor de Mededinging. De zaak draait rond de fusie van de Waalse kabelspelers. De operatie van 465 miljoen euro verzandt in juridische procedures: er zijn nog drie andere zaken voor het hof en een voor het Grondwettelijk Hof. Het bericht staat in De Tijd en L'Echo. De fusie houdt in dat Tecteo de spil wordt van het Waalse kabellandschap, door samen te gaan met het Brusselse Brutélé en door de overname van 8 andere kabelaars. De overname verenigt de versnipperde Waalse kabelspelers tot één partij, onder de merknaam Voo, die het voluit kan opnemen tegen Belgacom voor tv, telefonie en internet. Belgacom had lange tijd bijna vrij spel in Franstalig België. Na een precjudiciële vraag van Belgacom over overname moest de Raad voor de Mededinging de procedure schorsen. Daartegen ging Tecteo in beroep en kreeg gelijk, waarna Belgacom in beroep ging. De Raad zette de procedure voort, maar Tecteo bleef beroepsprocedures aanspannen. Het juridische kluwen kan de zaak nog alle kanten uitsturen. De onzekerheid die over de overname hangt, komt alleszins Belgacom ten goede, dat mee aan de basis ligt van het kluwen. De onzekerheid belet Tecteo echter niet de integratie van de acht kabelaars en de fusie met Brutélé door te voeren. Bron: Belga