Na jaren van plannen, bestuderen en geflopte miljoenenprojecten heeft minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) een strategisch plan uitgewerkt om werk te maken van de informatisering van justitie. Tegen 2014 moeten via de kruispuntbank JustX alle gegevens over rechtszaken elektronisch verzameld en aan elkaar gekoppeld worden, zo bericht De Morgen.

Magistraten moeten tegen 2014 alle pv's, bewijsstukken van onderzoeksrechters, conclusies van advocaten, vonnissen en uitvoeringsbesluiten voor de gevangenissen in één elektronisch dossier kunnen raadplegen.

De informatisering moet er stap voor stap komen. Centraal in de plannen staat JustX, een kruispuntbank waar alle gegevens elektronisch verzameld en aan elkaar gekoppeld worden.

Dat zal niet in een keer gebeuren, maar via proefprojecten. "Op die manier moet iedereen op het terrein overtuigd worden", benadrukt Turtelboom. Voorbeelden zijn de kruispuntbank Sociale Zekerheid of het e-Healthsysteem van Volksgezondheid.

Aangezien er wordt gewerkt met bestaande technologieën, waarvan de overheid de contracten al onderhandeld heeft, moeten geen nieuwe overheidsaanbestedingen gelanceerd worden. Dit jaar wordt 2 miljoen euro voor de kruispuntbank uitgetrokken. Volgend jaar 2,2 miljoen.

Bron: Belga

Na jaren van plannen, bestuderen en geflopte miljoenenprojecten heeft minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) een strategisch plan uitgewerkt om werk te maken van de informatisering van justitie. Tegen 2014 moeten via de kruispuntbank JustX alle gegevens over rechtszaken elektronisch verzameld en aan elkaar gekoppeld worden, zo bericht De Morgen. Magistraten moeten tegen 2014 alle pv's, bewijsstukken van onderzoeksrechters, conclusies van advocaten, vonnissen en uitvoeringsbesluiten voor de gevangenissen in één elektronisch dossier kunnen raadplegen. De informatisering moet er stap voor stap komen. Centraal in de plannen staat JustX, een kruispuntbank waar alle gegevens elektronisch verzameld en aan elkaar gekoppeld worden. Dat zal niet in een keer gebeuren, maar via proefprojecten. "Op die manier moet iedereen op het terrein overtuigd worden", benadrukt Turtelboom. Voorbeelden zijn de kruispuntbank Sociale Zekerheid of het e-Healthsysteem van Volksgezondheid. Aangezien er wordt gewerkt met bestaande technologieën, waarvan de overheid de contracten al onderhandeld heeft, moeten geen nieuwe overheidsaanbestedingen gelanceerd worden. Dit jaar wordt 2 miljoen euro voor de kruispuntbank uitgetrokken. Volgend jaar 2,2 miljoen. Bron: Belga