Telenet heeft een researchcontract getekend met het Laboratorium voor Neuro- en Psychofysiologie van de K.U.Leuven Medical School.

De onderzoekers van de K.U.Leuven onderzoeken samen met Telenet het effect van 3D-beelden op het menselijke brein. Het team van professor Guy Orban heeft door middel van functionele beeldvorming de gebieden in de hersenen geïdentificeerd waar de neuronen zich bevinden die de 3D-beelden verwerken. "In het huidige project onderzoeken we hoe deze informatie gebruikt wordt om acties in 3D waar te nemen. Ook gaan we na hoe die processen verschillen bij het bekijken van reële acties tegenover het bekijken van 3D-videobeelden van deze acties."

Voor Telenet is het project belangrijk omdat het bedrijf in de toekomst almaar meer wil inzetten op 3D-televisie binnen het eerder aangekondigde 'Digital Wave 2015'-project. "Voor Telenet is het immers niet alleen belangrijk te weten hoe klanten commercieel reageren op nieuwe televisieproducten", stelt Jan Vorstermans, executive vice president technology & solutions bij Telenet in een communiqué. "Ook de manier waarop kijkers 3D-beelden verwerken en de invloed van 3D op de algemene kijkervaring zijn erg relevant bij het uittekenen van nieuwe digitale plannen. Daarnaast is het voor Telenet ook essentieel om in kaart te brengen hoe duurzaam en verantwoord nieuwe producten zijn."

Het project loopt over 3 jaar. Beide partijen kunnen gebruik maken van de resultaten van gebruikers- en veldtests.

Telenet heeft een researchcontract getekend met het Laboratorium voor Neuro- en Psychofysiologie van de K.U.Leuven Medical School. De onderzoekers van de K.U.Leuven onderzoeken samen met Telenet het effect van 3D-beelden op het menselijke brein. Het team van professor Guy Orban heeft door middel van functionele beeldvorming de gebieden in de hersenen geïdentificeerd waar de neuronen zich bevinden die de 3D-beelden verwerken. "In het huidige project onderzoeken we hoe deze informatie gebruikt wordt om acties in 3D waar te nemen. Ook gaan we na hoe die processen verschillen bij het bekijken van reële acties tegenover het bekijken van 3D-videobeelden van deze acties." Voor Telenet is het project belangrijk omdat het bedrijf in de toekomst almaar meer wil inzetten op 3D-televisie binnen het eerder aangekondigde 'Digital Wave 2015'-project. "Voor Telenet is het immers niet alleen belangrijk te weten hoe klanten commercieel reageren op nieuwe televisieproducten", stelt Jan Vorstermans, executive vice president technology & solutions bij Telenet in een communiqué. "Ook de manier waarop kijkers 3D-beelden verwerken en de invloed van 3D op de algemene kijkervaring zijn erg relevant bij het uittekenen van nieuwe digitale plannen. Daarnaast is het voor Telenet ook essentieel om in kaart te brengen hoe duurzaam en verantwoord nieuwe producten zijn." Het project loopt over 3 jaar. Beide partijen kunnen gebruik maken van de resultaten van gebruikers- en veldtests.