Een Alcatel-Lucent kabellegger zoekt naar de zwarte dozen van de Air France Airbus die in 2009 neerstortte in de Atlantische Oceaan.

De 'Ile de Sein' is een schip bestemd voor het leggen van onderzeese kabels en wordt uitgebaat door Alcatel-Lucent en Louis Dreyfus Armateurs. Momenteel zoekt het schip in opdracht van het Franse 'Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la sécurité de l'aviation civile' (BEA) naar de 'zwarte dozen' van de Air France Airbus 330 - vlucht AF447 - die op 1 juni 2009 boven de Atlantische Oceaan neerstortte.

Met behulp van een onbemande onderzeeër, de Remora 6000, zullen recent ontdekte wrakstukken van het vliegtuig worden onderzocht met het oog op berging. Daarbij wordt ook gezocht naar de zwarte dozen die alsnog klaarheid kunnen brengen over de ware toedracht van de ramp.

De 'Ile de Sein' is één van de zes schepen waarover Alcatel Lucent beschikt voor het leggen, onderhouden en herstellen van onderzeese telecomkabels. Samen met haar zusterschip, de 'Ile de Bréhat', heeft de 'Ile de Sein' in het voorbije jaar meegewerkt aan het uitrollen van de 14.500 lange WACS kabel (West Africa Cable System), tussen Portugal en Zuid Afrika. Deze kabel biedt een snelle toegang tot het internet in 12 Afrikaanse landen.

Een Alcatel-Lucent kabellegger zoekt naar de zwarte dozen van de Air France Airbus die in 2009 neerstortte in de Atlantische Oceaan. De 'Ile de Sein' is een schip bestemd voor het leggen van onderzeese kabels en wordt uitgebaat door Alcatel-Lucent en Louis Dreyfus Armateurs. Momenteel zoekt het schip in opdracht van het Franse 'Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la sécurité de l'aviation civile' (BEA) naar de 'zwarte dozen' van de Air France Airbus 330 - vlucht AF447 - die op 1 juni 2009 boven de Atlantische Oceaan neerstortte. Met behulp van een onbemande onderzeeër, de Remora 6000, zullen recent ontdekte wrakstukken van het vliegtuig worden onderzocht met het oog op berging. Daarbij wordt ook gezocht naar de zwarte dozen die alsnog klaarheid kunnen brengen over de ware toedracht van de ramp. De 'Ile de Sein' is één van de zes schepen waarover Alcatel Lucent beschikt voor het leggen, onderhouden en herstellen van onderzeese telecomkabels. Samen met haar zusterschip, de 'Ile de Bréhat', heeft de 'Ile de Sein' in het voorbije jaar meegewerkt aan het uitrollen van de 14.500 lange WACS kabel (West Africa Cable System), tussen Portugal en Zuid Afrika. Deze kabel biedt een snelle toegang tot het internet in 12 Afrikaanse landen.