Het Waverse Escaux mag het Ministerie van Economie en Innovatie voorzien van een unified communications-platform.

Eind vorig jaar installeerde het bedrijf er een ip-telefonie en unified messaging-oplossing. De 65 gebruikers van het kabinet bellen er voortaan niet meer met Siemens-apparatuur, maar met ip-toestellen van Polycom, softphones en headsets van GNcom. Het systeem wordt er nu uitgebreid met instant messaging en videocommunicatie, waarmee de fundamenten voor een volledige unified communications-oplossing gelegd zullen zijn. Features zoals 'presence" en een 'unified directory' moeten ervoor zorgen dat het kabinet zijn communicatie kan stroomlijnen. Ook faxmanagement wordt geïntegreerd. Een aantal gebruikers testen momenteel die applicatie vooraleer de rest van het kabinet straks wordt aangesloten. Het contract voorziet ook in een gegarandeerde backupservice, proactieve monitoring en disaster recovery.

Sales & marketing manager Christophe Hendriks erkent dat het niet om een groot contract gaat, maar ziet er wel een mooie opsteker in voor het bedrijf dat volledig voor open architecturen kiest. Overigens wist Escaux recent nog enkele andere contracten binnen te halen, waaronder de afdeling Kansspelcommissie van de FOD Justitie en de AS Adventure retailketen.

Meer in het dossier unified communications in Data News

Het Waverse Escaux mag het Ministerie van Economie en Innovatie voorzien van een unified communications-platform. Eind vorig jaar installeerde het bedrijf er een ip-telefonie en unified messaging-oplossing. De 65 gebruikers van het kabinet bellen er voortaan niet meer met Siemens-apparatuur, maar met ip-toestellen van Polycom, softphones en headsets van GNcom. Het systeem wordt er nu uitgebreid met instant messaging en videocommunicatie, waarmee de fundamenten voor een volledige unified communications-oplossing gelegd zullen zijn. Features zoals 'presence" en een 'unified directory' moeten ervoor zorgen dat het kabinet zijn communicatie kan stroomlijnen. Ook faxmanagement wordt geïntegreerd. Een aantal gebruikers testen momenteel die applicatie vooraleer de rest van het kabinet straks wordt aangesloten. Het contract voorziet ook in een gegarandeerde backupservice, proactieve monitoring en disaster recovery. Sales & marketing manager Christophe Hendriks erkent dat het niet om een groot contract gaat, maar ziet er wel een mooie opsteker in voor het bedrijf dat volledig voor open architecturen kiest. Overigens wist Escaux recent nog enkele andere contracten binnen te halen, waaronder de afdeling Kansspelcommissie van de FOD Justitie en de AS Adventure retailketen. Meer in het dossier unified communications in Data News