Een kaderlid van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is in de VS in beschuldiging gesteld van corruptie, omdat hij aan een aantal Aziatische leveranciers bedrijfsgeheimen verkocht zou hebben.

Paul Shin Levine, die deel uitmaakt van de aankoopdirectie van het bedrijf, zou volgens de eerste elementen van het onderzoek meer dan 1 miljoen dollar hebben ontvangen, schrijft de Wall Street Journal. Sinds 2006 verkocht hij industriële details aan bedrijven uit China, Zuid-Korea en Singapore.

Volgens de zakenkrant vroeg hij telkens kleine sommen, die hij liet storten op buitenlandse rekeningen op naam van zijn echtgenote. Maar Apple vond een deel van de e-mails die hij had verstuurd via zijn bedrijfslaptop verdacht. Het bedrijf bracht daarop de autoriteiten op de hoogte. Volgens de Wall Street Journal zit de man sinds donderdag in de gevangenis.

Bron: Belga/WSJ

Een kaderlid van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is in de VS in beschuldiging gesteld van corruptie, omdat hij aan een aantal Aziatische leveranciers bedrijfsgeheimen verkocht zou hebben. Paul Shin Levine, die deel uitmaakt van de aankoopdirectie van het bedrijf, zou volgens de eerste elementen van het onderzoek meer dan 1 miljoen dollar hebben ontvangen, schrijft de Wall Street Journal. Sinds 2006 verkocht hij industriële details aan bedrijven uit China, Zuid-Korea en Singapore. Volgens de zakenkrant vroeg hij telkens kleine sommen, die hij liet storten op buitenlandse rekeningen op naam van zijn echtgenote. Maar Apple vond een deel van de e-mails die hij had verstuurd via zijn bedrijfslaptop verdacht. Het bedrijf bracht daarop de autoriteiten op de hoogte. Volgens de Wall Street Journal zit de man sinds donderdag in de gevangenis. Bron: Belga/WSJ