Het Kairos smartwatch is geen futuristisch ogende gadget. Het grootste deel van de tijd ziet het eruit als een klassiek horloge; eentje met wijzers en zichtbaar raderwerk. Bovenop die wijzerplaat zit echter een transparant OLED-schermpje dat in werking treedt wanneer er op de smartphone van de eigenaar een notificatie binnenloopt. Die wordt dan zichtbaar op het scherm, terwijl tegelijkertijd ook de wijzers nog doorschijnen.

Het resultaat is misschien wel het meest stijlvolle smartwatch dat we tot nog toe gezien hebben. Je kan er de deur mee uit zonder dat je eruit ziet als iemand die 'Star Wars' en 'Star Trek' nooit ontgroeid is.

Prijzig

Dat is potentieel pech voor de concurrentie. Apple werkt naar verluidt al jaren aan een smartwatch, maar heeft tot nader order helemaal niks te presenteren. Google stelde onlangs Android Wear voor, de miniversie vanhet mobiele besturingssysteem Android dat zal draaien op smartwatches. De eerste Android Wear-horloges worden deze zomer verwacht en ze zullen gebouwd worden door de fabrikanten LG en Motorola.

Het Kairos-horloge kan nu besteld worden, zegt de fabrikant. De prijzen variëren van 1199 tot 2149 dollar (875-1570 euro). In vergelijking met LG en Motorola, die vermoedelijk 200-250 euro zullen aanrekenen voor hun smartwatches, is het dus behoorlijk prijzig, al krijgt wie nu al intekent een gunsttarief.

Het toestelletje is via Bluetooth compatibel met iPhone en Android. Het heeft een aanraakschermpje van 1,4 inch en een batterij dit 5 tot 7 dagen zou meegaan. De horloges worden geleverd vanaf december dit jaar.

Het Kairos smartwatch is geen futuristisch ogende gadget. Het grootste deel van de tijd ziet het eruit als een klassiek horloge; eentje met wijzers en zichtbaar raderwerk. Bovenop die wijzerplaat zit echter een transparant OLED-schermpje dat in werking treedt wanneer er op de smartphone van de eigenaar een notificatie binnenloopt. Die wordt dan zichtbaar op het scherm, terwijl tegelijkertijd ook de wijzers nog doorschijnen. Het resultaat is misschien wel het meest stijlvolle smartwatch dat we tot nog toe gezien hebben. Je kan er de deur mee uit zonder dat je eruit ziet als iemand die 'Star Wars' en 'Star Trek' nooit ontgroeid is.Prijzig Dat is potentieel pech voor de concurrentie. Apple werkt naar verluidt al jaren aan een smartwatch, maar heeft tot nader order helemaal niks te presenteren. Google stelde onlangs Android Wear voor, de miniversie vanhet mobiele besturingssysteem Android dat zal draaien op smartwatches. De eerste Android Wear-horloges worden deze zomer verwacht en ze zullen gebouwd worden door de fabrikanten LG en Motorola. Het Kairos-horloge kan nu besteld worden, zegt de fabrikant. De prijzen variëren van 1199 tot 2149 dollar (875-1570 euro). In vergelijking met LG en Motorola, die vermoedelijk 200-250 euro zullen aanrekenen voor hun smartwatches, is het dus behoorlijk prijzig, al krijgt wie nu al intekent een gunsttarief. Het toestelletje is via Bluetooth compatibel met iPhone en Android. Het heeft een aanraakschermpje van 1,4 inch en een batterij dit 5 tot 7 dagen zou meegaan. De horloges worden geleverd vanaf december dit jaar.