Bij de LBC-NVK-vakbond van Dexia gaan ze het voorstel doen om de recent afgesloten it-outsourcingovereenkomst met Satyam op te zeggen. Satyam zit in woelig water door een fraudezaak.

Nu Satyam-topman Ramalinga Raju zijn zonden heeft opgebiecht over de boekhoudfraude duiken de eerste reacties van klanten. It Professional schrijft dat de bediendenvakbond LBC-NVK bij Dexia zich nu de vraag stelt of de recente overeenkomst met Satyam niet moet worden opgezegd. Dat wordt ons bevestigd door vakbondsafgevaardigde Luc Soete: "Dit is de kans om de overeenkomst stop te zetten", zegt hij.

"Dexia communiceerde begin 2008 naar de werknemers dat de beslissing genomen was om voor bepaalde ict-taken externen te vervangen door Indiërs. Satyam en Hexaware werden toen genoemd. Toen zat daar nog enige logica in. Maar sinds de crisis is alles veranderd. Dexia moest gered worden door de overheid. En nu barst de bom bij Satyam. Daaruit blijkt volgens ons dat Satyam geen stabiele partner is. Het zou bovendien nu, in crisistijd, toch niet onverstandig zijn om tewerkstelling in België te houden?"

Bij Dexia wordt gezegd nog geen actie te zullen ondernemen. "Blijkbaar zijn er niet voldoende lessen getrokken uit de eerdere fouten die zijn gemaakt", reageert Soete daarop. "Zo heb ik vernomen dat het contract met Satyam pas in november is getekend. Dat was midden in de crisis."

Soete zegt dat de bonden ook op de lokale en Europese ondernemingsraden het voorstel gaan doen om de deal met Satyam op te zeggen.

Bij de LBC-NVK-vakbond van Dexia gaan ze het voorstel doen om de recent afgesloten it-outsourcingovereenkomst met Satyam op te zeggen. Satyam zit in woelig water door een fraudezaak. Nu Satyam-topman Ramalinga Raju zijn zonden heeft opgebiecht over de boekhoudfraude duiken de eerste reacties van klanten. It Professional schrijft dat de bediendenvakbond LBC-NVK bij Dexia zich nu de vraag stelt of de recente overeenkomst met Satyam niet moet worden opgezegd. Dat wordt ons bevestigd door vakbondsafgevaardigde Luc Soete: "Dit is de kans om de overeenkomst stop te zetten", zegt hij. "Dexia communiceerde begin 2008 naar de werknemers dat de beslissing genomen was om voor bepaalde ict-taken externen te vervangen door Indiërs. Satyam en Hexaware werden toen genoemd. Toen zat daar nog enige logica in. Maar sinds de crisis is alles veranderd. Dexia moest gered worden door de overheid. En nu barst de bom bij Satyam. Daaruit blijkt volgens ons dat Satyam geen stabiele partner is. Het zou bovendien nu, in crisistijd, toch niet onverstandig zijn om tewerkstelling in België te houden?" Bij Dexia wordt gezegd nog geen actie te zullen ondernemen. "Blijkbaar zijn er niet voldoende lessen getrokken uit de eerdere fouten die zijn gemaakt", reageert Soete daarop. "Zo heb ik vernomen dat het contract met Satyam pas in november is getekend. Dat was midden in de crisis." Soete zegt dat de bonden ook op de lokale en Europese ondernemingsraden het voorstel gaan doen om de deal met Satyam op te zeggen.