De kansspelcommissie wil dat er een Europese 'cyberdouane' komt, één centraal punt om alle criminele internetsites te blokkeren. Dat zegt Marc Callu van de Kansspelcommissie.

Dat schrijven de Concentra-kranten. Volgende week wil staatssecretaris voor fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) de eerste rondzendbrieven over de toepassing van de nieuwe kansspelwet voorstellen aan het parlement. Door die nieuwe wet komen ook de aanbieders van weddenschappen, mediaspelen en (nu nog verboden) internetgoksites onder de kansspelwet. Zij moeten een vergunning hebben en die kunnen ze maar behouden als ze strikte voorwaarden naleven. Wie de regels overtreedt, zal zijn site geblokkeerd zien. De kansspelcommissie is daar volgens Callu voor bevoegd op grond van het Santa Casa da Misericordia-arrest van het Europees Hof van Luxemburg.

Maar toch pleit Callu voor een Europese cyberdouane, een vaste dienst bij de douane om alle sites waarop misdrijven (zoals illegale kansspelen, racisme, negationisme, oplichting, namaak) worden gepleegd, onmiddellijk te blokkeren. Zoals geweten kunnen nogal wat juridische problemen rijzen als de overtreders achter de site vanuit een ander land opereren. Volgende week heeft de kansspelcommissie al een overleg met een reeks Belgische diensten om alvast zo'n punt voor België te creëren.

Bron: Belga

De kansspelcommissie wil dat er een Europese 'cyberdouane' komt, één centraal punt om alle criminele internetsites te blokkeren. Dat zegt Marc Callu van de Kansspelcommissie. Dat schrijven de Concentra-kranten. Volgende week wil staatssecretaris voor fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) de eerste rondzendbrieven over de toepassing van de nieuwe kansspelwet voorstellen aan het parlement. Door die nieuwe wet komen ook de aanbieders van weddenschappen, mediaspelen en (nu nog verboden) internetgoksites onder de kansspelwet. Zij moeten een vergunning hebben en die kunnen ze maar behouden als ze strikte voorwaarden naleven. Wie de regels overtreedt, zal zijn site geblokkeerd zien. De kansspelcommissie is daar volgens Callu voor bevoegd op grond van het Santa Casa da Misericordia-arrest van het Europees Hof van Luxemburg. Maar toch pleit Callu voor een Europese cyberdouane, een vaste dienst bij de douane om alle sites waarop misdrijven (zoals illegale kansspelen, racisme, negationisme, oplichting, namaak) worden gepleegd, onmiddellijk te blokkeren. Zoals geweten kunnen nogal wat juridische problemen rijzen als de overtreders achter de site vanuit een ander land opereren. Volgende week heeft de kansspelcommissie al een overleg met een reeks Belgische diensten om alvast zo'n punt voor België te creëren. Bron: Belga