Geld is dus écht niet alles: uit een onderzoek van de University of Bath blijken kappers, bibliothecarissen en truckchauffeurs ondanks hun lagere loon aanzienlijk gelukkiger te zijn in hun job dan it'ers.

De it'ers uit het panel eindigden op een 66ste plaats van de 81 beroepen. En zeggen dat één op de tien techies uit het onderzoek meer dan 66.000 euro per jaar verdient. Professor Michael Rose, die het onderzoek uitvoerde, zei dat de meest doorslaggevende factor in jobtevredenheid te maken heeft met de managersvaardigheid om werknemers een gevoel van betrokkenheid te geven.

Uit het onderzoek blijkt dat ict-professionals zich dikwijls weinig verbonden voelen met het bedrijf waarvoor ze werken. Misschien iets om in je achterhoofd te houden voor je volgende evaluatiegesprek?

Geld is dus écht niet alles: uit een onderzoek van de University of Bath blijken kappers, bibliothecarissen en truckchauffeurs ondanks hun lagere loon aanzienlijk gelukkiger te zijn in hun job dan it'ers. De it'ers uit het panel eindigden op een 66ste plaats van de 81 beroepen. En zeggen dat één op de tien techies uit het onderzoek meer dan 66.000 euro per jaar verdient. Professor Michael Rose, die het onderzoek uitvoerde, zei dat de meest doorslaggevende factor in jobtevredenheid te maken heeft met de managersvaardigheid om werknemers een gevoel van betrokkenheid te geven. Uit het onderzoek blijkt dat ict-professionals zich dikwijls weinig verbonden voelen met het bedrijf waarvoor ze werken. Misschien iets om in je achterhoofd te houden voor je volgende evaluatiegesprek?