Voor het tweede jaar op rij werden aan de vooravond van de 'World Usability Day' de meest gebruiksvriendelijke Belgische websites in de bloemetjes gezet. Voor de Usability Awards trommelde organisator AGConsult een professionele jury op die uit de meer dan 100 inzendingen een shortlist van 10 websites moest halen.

Het grote publiek stemde uiteindelijk de website van de Karel de Grote-Hogeschool die ontwikkeld werd door Internet Architects naar de eerste plaats. De jury loofde de website om het goede informatieaanbod, de overzichtelijke pagina's en de duidelijke teksten.

Daarnaast had de jury ook zelf twee prijzen te verdelen. De award voor de meest gebruiksvriendelijke bedrijfs- of commerciële website ging naar KrisKras, een organisator van begeleide groepsreizen voor jongeren van 18 tot 30 jaar. De website die ontwikkeld werd door Marlon, wist de jury te overtuigen met een speels maar tegelijk duidelijk grafisch design en met overzichtelijke pagina's en handige zoek- en filteropties om meteen te vinden wat je zoekt.

Marlon viel vorig jaar overigens ook al in de prijzen met de website van Plan België. Dit jaar is de meest gebruiksvriendelijke overheids- of non-profit website www.uitinvlaamsbrabant.be geworden, waarvoor Statik tekende en waarmee het Sibelga en - opnieuw - de Karel de Grote-Hogeschool voor bleef. De jury liet zich charmeren door het heldere design en de relevante doorklik-, zoek- en filtermogelijkheden.

Voor het tweede jaar op rij werden aan de vooravond van de 'World Usability Day' de meest gebruiksvriendelijke Belgische websites in de bloemetjes gezet. Voor de Usability Awards trommelde organisator AGConsult een professionele jury op die uit de meer dan 100 inzendingen een shortlist van 10 websites moest halen. Het grote publiek stemde uiteindelijk de website van de Karel de Grote-Hogeschool die ontwikkeld werd door Internet Architects naar de eerste plaats. De jury loofde de website om het goede informatieaanbod, de overzichtelijke pagina's en de duidelijke teksten. Daarnaast had de jury ook zelf twee prijzen te verdelen. De award voor de meest gebruiksvriendelijke bedrijfs- of commerciële website ging naar KrisKras, een organisator van begeleide groepsreizen voor jongeren van 18 tot 30 jaar. De website die ontwikkeld werd door Marlon, wist de jury te overtuigen met een speels maar tegelijk duidelijk grafisch design en met overzichtelijke pagina's en handige zoek- en filteropties om meteen te vinden wat je zoekt. Marlon viel vorig jaar overigens ook al in de prijzen met de website van Plan België. Dit jaar is de meest gebruiksvriendelijke overheids- of non-profit website www.uitinvlaamsbrabant.be geworden, waarvoor Statik tekende en waarmee het Sibelga en - opnieuw - de Karel de Grote-Hogeschool voor bleef. De jury liet zich charmeren door het heldere design en de relevante doorklik-, zoek- en filtermogelijkheden.