Karel Helsen is verkozen als nieuwe voorzitter van de FTTH Council Europe - de belangenvereniging van bedrijven actief in glasvezelverbindingen.

De Nederlander Karel Helsen vervangt daarmee de Belg Joeri Van Bogaert die na twee opeenvolgende jaren (het maximum) de voorzittersstoel afstaat. Karel Helsen is bij Draka Communications verantwoordelijk voor de fibre-activiteiten in de breedbandmarkt.

Tijdens de voorzittersverkiezing werd ook duidelijk gemaakt dat de Council een breder publiek wil aanspreken. Zo wil de vereniging niet alleen technische mensen in het fiber-to-the-home project betrekken. In de Board zetelen verder onder meer mensen van Leoni NBG, Alcatel-Lucent, Cisco en Ericsson.

Karel Helsen is verkozen als nieuwe voorzitter van de FTTH Council Europe - de belangenvereniging van bedrijven actief in glasvezelverbindingen. De Nederlander Karel Helsen vervangt daarmee de Belg Joeri Van Bogaert die na twee opeenvolgende jaren (het maximum) de voorzittersstoel afstaat. Karel Helsen is bij Draka Communications verantwoordelijk voor de fibre-activiteiten in de breedbandmarkt. Tijdens de voorzittersverkiezing werd ook duidelijk gemaakt dat de Council een breder publiek wil aanspreken. Zo wil de vereniging niet alleen technische mensen in het fiber-to-the-home project betrekken. In de Board zetelen verder onder meer mensen van Leoni NBG, Alcatel-Lucent, Cisco en Ericsson.