Karel Tobback is door federaal minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) gevraagd om het informatiseringsproces van het gerecht te gaan leiden. Hij verlaat het kabinet van Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege.

De informatiseringsoperatie moet het gerechtelijke apparaat vernieuwen, efficiënter maken (o.m. met een interne gegevensbank, zodat leden van eenzelfde gerecht vlotter dossiers kunnen verwerken) en justitie klantvriendelijker maken.

Het plan om het justitie-apparaat te informatiseren, heet Cheops. Tegen 2011 zou de hele gerechtelijke hiërarchie moeten worden aangepakt, van de Vredegerechten tot het Hof van Cassatie. Cheops vervangt het pijnlijk mislukte Phenix-project, dat in 2007 werd opgedoekt.

Karel Tobback (47) werkte in de periode 1995-1999 al op het kabinet Justitie, onder Stefaan De Clerck en diens opvolger Tony Van Parys. In de vorige Vlaamse regering was hij een tijd lang sociaal-economisch kabinetschef van minister-president Kris Peeters, en coördineerde hij het Vlaanderen in Actie-project. Hij was ook voorzitter van de Koninklijke Federatie van de Belgische Notarissen (1999-2003), waar hij het e-notariaat op poten zette.

Karel Tobback is door federaal minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) gevraagd om het informatiseringsproces van het gerecht te gaan leiden. Hij verlaat het kabinet van Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege. De informatiseringsoperatie moet het gerechtelijke apparaat vernieuwen, efficiënter maken (o.m. met een interne gegevensbank, zodat leden van eenzelfde gerecht vlotter dossiers kunnen verwerken) en justitie klantvriendelijker maken. Het plan om het justitie-apparaat te informatiseren, heet Cheops. Tegen 2011 zou de hele gerechtelijke hiërarchie moeten worden aangepakt, van de Vredegerechten tot het Hof van Cassatie. Cheops vervangt het pijnlijk mislukte Phenix-project, dat in 2007 werd opgedoekt. Karel Tobback (47) werkte in de periode 1995-1999 al op het kabinet Justitie, onder Stefaan De Clerck en diens opvolger Tony Van Parys. In de vorige Vlaamse regering was hij een tijd lang sociaal-economisch kabinetschef van minister-president Kris Peeters, en coördineerde hij het Vlaanderen in Actie-project. Hij was ook voorzitter van de Koninklijke Federatie van de Belgische Notarissen (1999-2003), waar hij het e-notariaat op poten zette.