Justitie zou hierbij een deal hebben gesloten met toezichthouder Federal Trade Commission (FTC), dat zij het kartelonderzoek naar Google mag gaan doen. Een van de mogelijke aandachtsgebieden van het onderzoek zou de dominante marktpositie van Google op het gebied van online advertenties in de Verenigde Staten kunnen zijn.

De politieke druk op de Amerikaanse autoriteiten om meer te doen tegen de macht van grote internetbedrijven als Google en Facebook neemt toe, van zowel Republikeinen als Democraten. President Donald Trump en veel andere Republikeinen hebben bijvoorbeeld geklaagd dat Facebook, Google en Twitter conservatieve meningen onderdrukken.

Justitie zou hierbij een deal hebben gesloten met toezichthouder Federal Trade Commission (FTC), dat zij het kartelonderzoek naar Google mag gaan doen. Een van de mogelijke aandachtsgebieden van het onderzoek zou de dominante marktpositie van Google op het gebied van online advertenties in de Verenigde Staten kunnen zijn.De politieke druk op de Amerikaanse autoriteiten om meer te doen tegen de macht van grote internetbedrijven als Google en Facebook neemt toe, van zowel Republikeinen als Democraten. President Donald Trump en veel andere Republikeinen hebben bijvoorbeeld geklaagd dat Facebook, Google en Twitter conservatieve meningen onderdrukken.