Het parket van Dendermonde onderzoekt een grootschalige fraude bij zo mogelijk honderden tot zelfs meer dan duizend apotheken in heel Vlaanderen. Die zouden via kassasoftware van het bedrijf Farmad uit Sint-Niklaas met de prijzen hebben gesjoemeld.

Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De apothekers zouden met de software aan hun klanten hogere sommen hebben kunnen aanrekenen dan ze in werkelijkheid doorgaven aan de belastingen en de btw. Het zou in dat geval over zogenaamde 'OTC'-producten ("over the counter") gaan die niet als geneesmiddel geboekt staan, zoals zonnecrèmes en dies meer.

In totaal zou de fiscale fraude minstens 2 miljoen euro bedragen. Mogelijk zijn er meer dan 1000 apotheken betrokken. Vlaanderen telt er immers bijna 3000 apotheken en Farmad zelf zegt dat ruim 1.300 apotheken met hun systeem zijn uitgerust.

Maandag en dinsdag werden er huiszoekingen uitgevoerd in onder meer Sint-Niklaas en Antwerpen. In totaal werden zes mensen opgepakt. Die zijn na verhoor weer vrijgelaten. Het parket van Dendermonde wil geen nadere toelichting geven, maar geeft wel mee dat er een financiële expert op de zaak is gezet. Bij apothekersbond APB zeggen ze "niet op de hoogte te zijn".

Het parket van Dendermonde onderzoekt een grootschalige fraude bij zo mogelijk honderden tot zelfs meer dan duizend apotheken in heel Vlaanderen. Die zouden via kassasoftware van het bedrijf Farmad uit Sint-Niklaas met de prijzen hebben gesjoemeld. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De apothekers zouden met de software aan hun klanten hogere sommen hebben kunnen aanrekenen dan ze in werkelijkheid doorgaven aan de belastingen en de btw. Het zou in dat geval over zogenaamde 'OTC'-producten ("over the counter") gaan die niet als geneesmiddel geboekt staan, zoals zonnecrèmes en dies meer. In totaal zou de fiscale fraude minstens 2 miljoen euro bedragen. Mogelijk zijn er meer dan 1000 apotheken betrokken. Vlaanderen telt er immers bijna 3000 apotheken en Farmad zelf zegt dat ruim 1.300 apotheken met hun systeem zijn uitgerust. Maandag en dinsdag werden er huiszoekingen uitgevoerd in onder meer Sint-Niklaas en Antwerpen. In totaal werden zes mensen opgepakt. Die zijn na verhoor weer vrijgelaten. Het parket van Dendermonde wil geen nadere toelichting geven, maar geeft wel mee dat er een financiële expert op de zaak is gezet. Bij apothekersbond APB zeggen ze "niet op de hoogte te zijn".