De kans dat Cegeka de ict van Kaupthing Bank België nog in huis houdt, is klein. Ofwel gooit een overname roet in het eten, ofwel een faling.

De Limburgse ict-dienstenleverancier Cegeka haalde in april van dit jaar de volledige outsourcing van het Belgische it-netwerk van de IJslandse Kaupthing Bank binnen. Het contract is goed voor 1 miljoen euro over meerdere jaren. "Op dit moment voelen we nog niets van de problemen bij Kaupthing", zegt Wim Bijnens, algemeen directeur bij Cegeka. "Hun hele infrastructuur draait hier bij ons, maar ze betalen nog steeds hun factuur. Natuurlijk ligt de front-office momenteel volledig stil."

Bijnens ziet in dat de outsourcing aan een zijden draadje hangt: ofwel gaat Kaupthing failliet, ofwel wordt de bank overgenomen en moet de ict waarschijnlijk mee migreren. "Bij een overname worden de baten én de lasten overgenomen, dus dan is er misschien nog wel iets te regelen binnen het contract. Mocht de bank failliet gaan, zijn er geen grote vorderingen te doen in dit dossier, omdat Kaupthing gewoon een maandelijkse som betaalt."

Omzetgewijs zou het verlies van Kaupthing als klant zich natuurlijk laten voelen bij Cegeka. "Dan vallen toekomstige inkomsten weg waar we op rekenden. In dat geval moeten we dat gat proberen op te vullen met een vergelijkbare klant."

De kans dat Cegeka de ict van Kaupthing Bank België nog in huis houdt, is klein. Ofwel gooit een overname roet in het eten, ofwel een faling. De Limburgse ict-dienstenleverancier Cegeka haalde in april van dit jaar de volledige outsourcing van het Belgische it-netwerk van de IJslandse Kaupthing Bank binnen. Het contract is goed voor 1 miljoen euro over meerdere jaren. "Op dit moment voelen we nog niets van de problemen bij Kaupthing", zegt Wim Bijnens, algemeen directeur bij Cegeka. "Hun hele infrastructuur draait hier bij ons, maar ze betalen nog steeds hun factuur. Natuurlijk ligt de front-office momenteel volledig stil." Bijnens ziet in dat de outsourcing aan een zijden draadje hangt: ofwel gaat Kaupthing failliet, ofwel wordt de bank overgenomen en moet de ict waarschijnlijk mee migreren. "Bij een overname worden de baten én de lasten overgenomen, dus dan is er misschien nog wel iets te regelen binnen het contract. Mocht de bank failliet gaan, zijn er geen grote vorderingen te doen in dit dossier, omdat Kaupthing gewoon een maandelijkse som betaalt." Omzetgewijs zou het verlies van Kaupthing als klant zich natuurlijk laten voelen bij Cegeka. "Dan vallen toekomstige inkomsten weg waar we op rekenden. In dat geval moeten we dat gat proberen op te vullen met een vergelijkbare klant."