De KBC Groep gaat haar contactcentra integreren in het bestaande callcenter van de Vlaamse Automobilistenbond (VAB). Dat bevestigt gedelegeerd bestuurder Wim Vos van VAB deze week in Trends.

"Het gaat over de contactcentra voor homebanking en het outboundgebeuren (nvdr - de telefonische promotie van bankdiensten). Er komt een technische joint venture met KBC, maar het operationele luik valt onder de VAB Groep."

Daarvoor werd speciaal de vennootschap 24+ opgericht, met naast Vos ook Johan Thijs (VAB), Eric De Vos (KBC) en Erik Van Acker (Isabel) als bestuurders. De vennootschap krijgt een startkapitaal mee van 61.500 euro.

KBC is sinds 2004 hoofdaandeelhouder van VAB en zocht daarom naar synergie. Een gecentraliseerde aanpak van de contactcentra past in dat synergiemodel. Met de alarmcentrale bouwde VAB immers een uitgebreide technologische knowhow op. Bedoeling is om de specifieke callcenterdiensten van KBC helemaal opnieuw om te vormen.

De bestaande mensen verhuizen binnen de KBC Groep, en er worden mensen aangetrokken en opgeleid voor de specifieke centers. De aanwervingprocedures zijn al opgestart. Het huidige personeelsbestand met 80 werknemers voor de alarmcentrale zal meer dan verdubbelen, tot zelfs 200 mensen, aldus Vos. "Maar de hele operatie zal ons toch twee tot drie jaar kosten."

De integratie zal ook fysiek gebeuren. In een eerste fase huurt VAB een gebouw in Berchem, maar op termijn dient in het hoofdkantoor in Zwijndrecht een uitbreiding te komen. "De grootste investering zit hem echter in het aantrekken en opleiden van mensen met het juiste profiel", zegt Vos.

KBC werd enkele jaren geleden hoofdaandeelhouder van VAB. Tot voor die tijd waren de aandelen grofweg gelijk verdeeld tussen KBC Verzekeringen, Gevaert en de sociaal-culturele vereniging VTB-VAB vzw. KBC Verzekeringen kocht Gevaert uit, waardoor de verzekeraar een rechtstreekse controleparticipatie van 64,8 procent verwierf.

De KBC Groep gaat haar contactcentra integreren in het bestaande callcenter van de Vlaamse Automobilistenbond (VAB). Dat bevestigt gedelegeerd bestuurder Wim Vos van VAB deze week in Trends. "Het gaat over de contactcentra voor homebanking en het outboundgebeuren (nvdr - de telefonische promotie van bankdiensten). Er komt een technische joint venture met KBC, maar het operationele luik valt onder de VAB Groep." Daarvoor werd speciaal de vennootschap 24+ opgericht, met naast Vos ook Johan Thijs (VAB), Eric De Vos (KBC) en Erik Van Acker (Isabel) als bestuurders. De vennootschap krijgt een startkapitaal mee van 61.500 euro. KBC is sinds 2004 hoofdaandeelhouder van VAB en zocht daarom naar synergie. Een gecentraliseerde aanpak van de contactcentra past in dat synergiemodel. Met de alarmcentrale bouwde VAB immers een uitgebreide technologische knowhow op. Bedoeling is om de specifieke callcenterdiensten van KBC helemaal opnieuw om te vormen. De bestaande mensen verhuizen binnen de KBC Groep, en er worden mensen aangetrokken en opgeleid voor de specifieke centers. De aanwervingprocedures zijn al opgestart. Het huidige personeelsbestand met 80 werknemers voor de alarmcentrale zal meer dan verdubbelen, tot zelfs 200 mensen, aldus Vos. "Maar de hele operatie zal ons toch twee tot drie jaar kosten." De integratie zal ook fysiek gebeuren. In een eerste fase huurt VAB een gebouw in Berchem, maar op termijn dient in het hoofdkantoor in Zwijndrecht een uitbreiding te komen. "De grootste investering zit hem echter in het aantrekken en opleiden van mensen met het juiste profiel", zegt Vos. KBC werd enkele jaren geleden hoofdaandeelhouder van VAB. Tot voor die tijd waren de aandelen grofweg gelijk verdeeld tussen KBC Verzekeringen, Gevaert en de sociaal-culturele vereniging VTB-VAB vzw. KBC Verzekeringen kocht Gevaert uit, waardoor de verzekeraar een rechtstreekse controleparticipatie van 64,8 procent verwierf.