De app geeft toegang tot het beleggingsplatform Bolero van de bank. Gebruikers van KBC, CBC en KBC Brussels kunnen hun rekeningsaldo controleren, berichten van KBC ontvangen en de de belangrijkste beurzen (zoals de Bel20, CAC40 en Nasdaq) alsook een persoonlijke beleggingsportefeuille opvolgen.

De app zelf werd ontwikkeld door iCapps. Zij ontwikkelden de toepassing in één maand, zonder de smartwatch in handen te hebben. "Ik ben trots op mijn team dat op nauwelijks één maand tijd en zonder de beschikbaarheid van de Apple Watch (die waarschijnlijk pas midden mei in België beschikbaar is), erin geslaagd is een heel intuïtieve en gebruiksvriendelijke financiële applicatie te ontwikkelen," zegt Philip Verschueren, managing director van iCapps

Vandaag zijn er zo'n drieduizend apps voor de Apple Watch. Maar zoals u vorige week al kon lezen zijn de meesten daarvan ontwikkeld zonder horloge. De app van KBC is zo een van de eerste Belgische toepassingen.

Geen practical jokes

Apple lijkt wel dezelfde strenge richtlijnen te hanteren voor zijn smartwatch als voor de iPhone. Zo raakte dit weekend bekend bij Cultofmac dat het bedrijf de app 'Fart Watch' had geweigerd, waarmee je vanop afstand scheetgeluiden kan lanceren.

"We merken dat uw Apple Watch app hoofdzakelijk een schetenapp is. We aanvaarden geen scheet-apps op Apple Watch", klinkt het op de keuringsdienst van Apple. Hoewel het ecosysteem rond de Apple Watch nog volop op gang komt is er alvast één duidelijke richtlijn merkbaar. Apps voor de beurs: ja. Apps voor flauwe mopjes: neen.

De app geeft toegang tot het beleggingsplatform Bolero van de bank. Gebruikers van KBC, CBC en KBC Brussels kunnen hun rekeningsaldo controleren, berichten van KBC ontvangen en de de belangrijkste beurzen (zoals de Bel20, CAC40 en Nasdaq) alsook een persoonlijke beleggingsportefeuille opvolgen.De app zelf werd ontwikkeld door iCapps. Zij ontwikkelden de toepassing in één maand, zonder de smartwatch in handen te hebben. "Ik ben trots op mijn team dat op nauwelijks één maand tijd en zonder de beschikbaarheid van de Apple Watch (die waarschijnlijk pas midden mei in België beschikbaar is), erin geslaagd is een heel intuïtieve en gebruiksvriendelijke financiële applicatie te ontwikkelen," zegt Philip Verschueren, managing director van iCappsVandaag zijn er zo'n drieduizend apps voor de Apple Watch. Maar zoals u vorige week al kon lezen zijn de meesten daarvan ontwikkeld zonder horloge. De app van KBC is zo een van de eerste Belgische toepassingen.Geen practical jokesApple lijkt wel dezelfde strenge richtlijnen te hanteren voor zijn smartwatch als voor de iPhone. Zo raakte dit weekend bekend bij Cultofmac dat het bedrijf de app 'Fart Watch' had geweigerd, waarmee je vanop afstand scheetgeluiden kan lanceren."We merken dat uw Apple Watch app hoofdzakelijk een schetenapp is. We aanvaarden geen scheet-apps op Apple Watch", klinkt het op de keuringsdienst van Apple. Hoewel het ecosysteem rond de Apple Watch nog volop op gang komt is er alvast één duidelijke richtlijn merkbaar. Apps voor de beurs: ja. Apps voor flauwe mopjes: neen.