De van oorsprong Belgische financiële groep KBC Bank & Verzekering heeft twee nieuwe datacenters ingericht in Hongarije. Daarmee wil de groep de voor de KBC belangrijke markt in Centraal Europa bedienen. De datacenters worden gestandaardiseerd op Minkels-apparatuur. Simac treedt op als system integrator. KBC Global Services, de eigen ict-organisatie van KBC, leidde zelf het ontwerp en regelde de bouw van de ruimtes.

KBC heeft in Centraal Europa in totaal 23 datacenters in 18 verschillende kantoorgebouwen verspreid over verschillende landen. Met de twee nieuwe datacenters nabij Boedapest van elk 2.000 m² (met optionele uitbreiding tot 3.000 m²) wil KBC de ict-infrastructuur in Centraal Europa consolideren op één plek, met weliswaar een uitwijklocatie voor de redundantie. Concreet levert Minkels 460 datacenter-racks op maat en 20 energiezuinige Minkels Cold Corridors.

De keuze voor een nieuwe toeleverancier voor deze twee datacenters was voor KBC een bijzonder belangrijke beslissing, want de bedoeling is om van de nieuwe leverancier meteen de huisleverancier in heel Europa te maken. "Minkels is nu dus de standaard voor geheel KBC", zegt Barry Martens, expert systems engineer bij KBC Global Services en verantwoordelijk voor de datacenterinfrastructuur van de bank. De keuze voor Minkels werd mee ingegeven door de mogelijkheid om zowel in Hongarije als België on-site services te bieden.

De nieuwe datacenters worden ontworpen met als doel een PUE ('Power Usage Effectiveness') van 1,3 te behalen. Naast de Cold Corridors zijn daarom ook andere aanpassingen nodig zoals luchtgroepen met een thermisch wiel. Specifiek voor de Cisco-switches waren extra aanpassingen nodig om de luchtafvoer te garanderen. De Cisco-switches zijn daarom gehuisvest in 64 op maat gemaakte racks. In totaal zal de beschikbare stroomcapaciteit uiteindelijk 9 MW bedragen.

De volledige migratie van de apparatuur naar de twee nieuwe datacenters zal nog enige tijd in beslag nemen. Bedoeling is om het hele project midden 2013 af te ronden.

De van oorsprong Belgische financiële groep KBC Bank & Verzekering heeft twee nieuwe datacenters ingericht in Hongarije. Daarmee wil de groep de voor de KBC belangrijke markt in Centraal Europa bedienen. De datacenters worden gestandaardiseerd op Minkels-apparatuur. Simac treedt op als system integrator. KBC Global Services, de eigen ict-organisatie van KBC, leidde zelf het ontwerp en regelde de bouw van de ruimtes. KBC heeft in Centraal Europa in totaal 23 datacenters in 18 verschillende kantoorgebouwen verspreid over verschillende landen. Met de twee nieuwe datacenters nabij Boedapest van elk 2.000 m² (met optionele uitbreiding tot 3.000 m²) wil KBC de ict-infrastructuur in Centraal Europa consolideren op één plek, met weliswaar een uitwijklocatie voor de redundantie. Concreet levert Minkels 460 datacenter-racks op maat en 20 energiezuinige Minkels Cold Corridors. De keuze voor een nieuwe toeleverancier voor deze twee datacenters was voor KBC een bijzonder belangrijke beslissing, want de bedoeling is om van de nieuwe leverancier meteen de huisleverancier in heel Europa te maken. "Minkels is nu dus de standaard voor geheel KBC", zegt Barry Martens, expert systems engineer bij KBC Global Services en verantwoordelijk voor de datacenterinfrastructuur van de bank. De keuze voor Minkels werd mee ingegeven door de mogelijkheid om zowel in Hongarije als België on-site services te bieden. De nieuwe datacenters worden ontworpen met als doel een PUE ('Power Usage Effectiveness') van 1,3 te behalen. Naast de Cold Corridors zijn daarom ook andere aanpassingen nodig zoals luchtgroepen met een thermisch wiel. Specifiek voor de Cisco-switches waren extra aanpassingen nodig om de luchtafvoer te garanderen. De Cisco-switches zijn daarom gehuisvest in 64 op maat gemaakte racks. In totaal zal de beschikbare stroomcapaciteit uiteindelijk 9 MW bedragen. De volledige migratie van de apparatuur naar de twee nieuwe datacenters zal nog enige tijd in beslag nemen. Bedoeling is om het hele project midden 2013 af te ronden.