Knightley kreeg tijdens een ontmoeting met Google-oprichter te horen dat slechts 20 procent van de werknemers bij Google vrouwen zijn. 'Dat is een probleem', aldus de actrice in The New York Post.

In haar recente film The Imitation Game speelt Knightley de 'code-breaker' Joan Clarke, die de geheime code van de Nazi's mee helpt te ontcijferen.

'Ze probeert door het glazen plafond te breken', zegt de actrice over de vrouw die ze vertolkt.

Maar, de film verhult nog iets waar Knightley danig door geschokt blijkt.

Toen ze (Joan Clarke) er uiteindelijk in slaagde door te breken, kreeg Clarke namelijk slechts een fractie betaald van wat mannen met dezelfde capaciteiten in dat geval betaald krijgen.

'Het gaat hier dan wel over de jaren veertig, maar vandaag blijft het feministisch standpunt nog steeds toegespitst op een gelijkwaardige positie én een gelijkwaardig loon'.

Keira Knightley ervaart dat gebrek aan evolutie als 'deprimerend'. (BO)

Op 5 februari 2014 vindt het event van DataNews 'ICT Woman of the Year' plaats.

Knightley kreeg tijdens een ontmoeting met Google-oprichter te horen dat slechts 20 procent van de werknemers bij Google vrouwen zijn. 'Dat is een probleem', aldus de actrice in The New York Post.In haar recente film The Imitation Game speelt Knightley de 'code-breaker' Joan Clarke, die de geheime code van de Nazi's mee helpt te ontcijferen. 'Ze probeert door het glazen plafond te breken', zegt de actrice over de vrouw die ze vertolkt.Maar, de film verhult nog iets waar Knightley danig door geschokt blijkt. Toen ze (Joan Clarke) er uiteindelijk in slaagde door te breken, kreeg Clarke namelijk slechts een fractie betaald van wat mannen met dezelfde capaciteiten in dat geval betaald krijgen. 'Het gaat hier dan wel over de jaren veertig, maar vandaag blijft het feministisch standpunt nog steeds toegespitst op een gelijkwaardige positie én een gelijkwaardig loon'.Keira Knightley ervaart dat gebrek aan evolutie als 'deprimerend'. (BO)