Een recordpiek voor de elektronische betaaltransacties op 24 december en miljoenen verstuurde sms'en tijdens kerstavond en - nacht. Dat was het cijfermatige resultaat van Kerstmis dit jaar.

Om 11.42 uur zaterdagmiddag werd met 11.072 stuks een piekrecord in het verwerken van elektronische betaaltransacties per minuut geregistreerd, zo meldt Atos Worldline, dat het elektronische betaalverkeer regelt. Het was de eerste keer dat Atos Worldline meer dan 10.000 betaaltransacties per minuut te verwerken kreeg. Het vorige record dateerde nog maar van vrijdag 23 december toen er om 16.11 uur 9.766 transacties verwerkt werden.

Atos Worldline verwacht dat het aantal elektronische betaaltransacties in 2012 zal blijven stijgen. Op 1 januari worden de tarieven voor de handelaars namelijk aangepast, waardoor het elektronisch betalen via Bancontact/Mister Cash van bedragen kleiner dan tien euro toegankelijker wordt.

Sms Tijdens kerstnacht, van 20 uur zaterdagavond tot 8 uur zondagochtend, zijn bovendien miljoenen sms'en met kerstwensen verstuurd. Mobistar tweette zondagmiddag nog dat tijdens kerstnacht maar liefst 28,9 miljoen sms'en op het Mobistar-netwerk doorkwamen, een toename van 28,7 procent ten opzichte van kerstnacht in 2010. Mobistar-woordvoerder Mathieu Van Overstraeten verduidelijkt dat daarvan 9,6 miljoen berichtjes vanuit het netwerk zelf verstuurd werden, en dat er zowat 19,3 miljoen op het netwerk aankwamen.

Bij Proximus werden 14,5 miljoen sms'en verstuurd vanuit het eigen netwerk, en ontving de operator 14,2 miljoen berichten op het netwerk. Volgens de operator ligt dat aantal ongeveer even hoog als tijdens kerstnacht vorig jaar.

Op het netwerk Base werden in de kerstnacht 16,5 miljoen sms'en verstuurd, zo is zondagavond van de telecomoperator vernomen. Er werden tussen 20 en 8 uur 6,9 miljoen sms'en vanuit het netwerk verstuurd, terwijl 9,6 miljoen berichtjes via Base ontvangen werden, preciseerde Florence Muls, woordvoerster bij KPN Group Belgium.

Bron: Belga

Een recordpiek voor de elektronische betaaltransacties op 24 december en miljoenen verstuurde sms'en tijdens kerstavond en - nacht. Dat was het cijfermatige resultaat van Kerstmis dit jaar. Om 11.42 uur zaterdagmiddag werd met 11.072 stuks een piekrecord in het verwerken van elektronische betaaltransacties per minuut geregistreerd, zo meldt Atos Worldline, dat het elektronische betaalverkeer regelt. Het was de eerste keer dat Atos Worldline meer dan 10.000 betaaltransacties per minuut te verwerken kreeg. Het vorige record dateerde nog maar van vrijdag 23 december toen er om 16.11 uur 9.766 transacties verwerkt werden. Atos Worldline verwacht dat het aantal elektronische betaaltransacties in 2012 zal blijven stijgen. Op 1 januari worden de tarieven voor de handelaars namelijk aangepast, waardoor het elektronisch betalen via Bancontact/Mister Cash van bedragen kleiner dan tien euro toegankelijker wordt. Sms Tijdens kerstnacht, van 20 uur zaterdagavond tot 8 uur zondagochtend, zijn bovendien miljoenen sms'en met kerstwensen verstuurd. Mobistar tweette zondagmiddag nog dat tijdens kerstnacht maar liefst 28,9 miljoen sms'en op het Mobistar-netwerk doorkwamen, een toename van 28,7 procent ten opzichte van kerstnacht in 2010. Mobistar-woordvoerder Mathieu Van Overstraeten verduidelijkt dat daarvan 9,6 miljoen berichtjes vanuit het netwerk zelf verstuurd werden, en dat er zowat 19,3 miljoen op het netwerk aankwamen. Bij Proximus werden 14,5 miljoen sms'en verstuurd vanuit het eigen netwerk, en ontving de operator 14,2 miljoen berichten op het netwerk. Volgens de operator ligt dat aantal ongeveer even hoog als tijdens kerstnacht vorig jaar. Op het netwerk Base werden in de kerstnacht 16,5 miljoen sms'en verstuurd, zo is zondagavond van de telecomoperator vernomen. Er werden tussen 20 en 8 uur 6,9 miljoen sms'en vanuit het netwerk verstuurd, terwijl 9,6 miljoen berichtjes via Base ontvangen werden, preciseerde Florence Muls, woordvoerster bij KPN Group Belgium. Bron: Belga