Dat meldt Ofcom, het Brits Agentschap Telecom.

De kerstverlichting zorgt ervoor dat de wifi trager wordt door interferentie, een verstoring van de radiogolven die wifi gebruikt. Normaal gesproken wordt dit al veroorzaakt door het gebruik van elektrische apparaten in huis, maar in december neemt dit toe door de verlichting in de kerstboom.

Om mensen wegwijs te maken in de aspecten die het wifi-signaal beïnvloeden heeft Ofcom een eigen app ontwikkeld. Met die app kunnen gebruikers de veldsterkte van hun draadloze netwerk op alle plaatsen in huis meten. Ze zien dan ook meteen waar de zwakke plekken zitten en of die soms worden veroorzaakt door een sterker wifi-signaal van bijvoorbeeld de buren. De app is in België helaas niet beschikbaar.

Interferentie is een groeiend probleem bij wifi, omdat er steeds meer krachtige netwerken zijn en er steeds meer apparatuur in huis aanwezig is die voor storing kan zorgen. Vooral bij de meest gebruikte wifi-frequentie, de 2,4 GHz, is dit een probleem. In een appartementencomplex zijn er soms tientallen wifi-netwerken die elkaar in de weg zitten. Omdat het gebruik van wifi ook nog eens toeneemt en intensiever wordt, zijn storingen steeds beter merkbaar.

Dat meldt Ofcom, het Brits Agentschap Telecom. De kerstverlichting zorgt ervoor dat de wifi trager wordt door interferentie, een verstoring van de radiogolven die wifi gebruikt. Normaal gesproken wordt dit al veroorzaakt door het gebruik van elektrische apparaten in huis, maar in december neemt dit toe door de verlichting in de kerstboom.Om mensen wegwijs te maken in de aspecten die het wifi-signaal beïnvloeden heeft Ofcom een eigen app ontwikkeld. Met die app kunnen gebruikers de veldsterkte van hun draadloze netwerk op alle plaatsen in huis meten. Ze zien dan ook meteen waar de zwakke plekken zitten en of die soms worden veroorzaakt door een sterker wifi-signaal van bijvoorbeeld de buren. De app is in België helaas niet beschikbaar. Interferentie is een groeiend probleem bij wifi, omdat er steeds meer krachtige netwerken zijn en er steeds meer apparatuur in huis aanwezig is die voor storing kan zorgen. Vooral bij de meest gebruikte wifi-frequentie, de 2,4 GHz, is dit een probleem. In een appartementencomplex zijn er soms tientallen wifi-netwerken die elkaar in de weg zitten. Omdat het gebruik van wifi ook nog eens toeneemt en intensiever wordt, zijn storingen steeds beter merkbaar.